Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Domyślnie

ja kiedys kupilem dwa fotele do kompa zamiast jednego
    do tej pory nie wiem jakim cudem,
    ale mialem sprzedajacego w porzadku i zaplacilem tylko za jeden (dostalem tez jeden )

Domyślnie

A czy nie jest tak, że z zakupu dokonanego przez internet można zrezygnować do 14 dni? Czy może to dotyczy się kupowania tylko nowych rzeczy?
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Po pierwsze: jeśli kupiłeś od firmy (a sam do tego kupujesz jako konsument a nie firma)
    Po drugie: do 10 dni
    Po trzecie: nie dotyczy licytacji (tylko Kup Teraz)

Domyślnie

Zdarzyło mi się wygrać kilka aukcji w których kibicowałem konkurentom. Szczególnie się emocjonowałem aukcją w której, przez różnicę zapisu liczb i głupią nieuwagę, zamiast 51,50GBP zalicytowałem 5150GBP, na szczęście konkurencja spasowała przy 85funtach
    Jeśli licytowałeś, to byłeś poważnie zainteresowany kupnem, więc nie ma co rozpaczać tylko czas zacząć się cieszyć nowym nabytkiem
    Postaw się w sytuacji sprzedawcy i wyobraź sobie jak wkurzające są sytuacje kiedy pierw ktoś licytuje a potem zawraca tyłek wymyślając jakieś niedorzeczne wymówki żeby odstąpić od kupna.
    Szanuj swoje decyzje i ciesz sie nową kamerą

Domyślnie

Jakby nie patrzeć zawarta została umowa K-S.
    To, że gościu nie chce zwrotu kosztów za ukcję to po części oczywista sprawa.
    To, że nikt nie licytował nie oznacza, że nikt tej aukcji nie śledził a ponowne wystawienie świadczyć może o jakiś układach, kombinacjach. Podważać również może wiarygodność sprzedawanego towaru bo przecież mogłeś wybrać "płatność przy odbiorze". Przyjechałeś do gostka, oblookałeś towar i stwierdziłeś, że coś Ci się w nim nie podoba i nie kupujesz
    Po drugie nie każdy sprzedający ma czas na to żeby ponownie wystawiać aukcję i czekać do jej zakończenia.

W świetle prawa sprawę masz przegraną jednak raczej na 99,9% gościu daruje sobie dochodzenia swoich racji przed sądem. Jeśli od razu napisał Ci, że spotkacie się w sądzie świadczy to jedynie o tym, że to jakiś małolat, któremu zależało na sprzedaniu towaru. Wystawi Ci co najwyżej należyty komentarz i po bólu. Dorosły człowiek dałby sobie spokój, tymbardziej jeśli chodzi o 700zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    A czy nie jest tak, że z zakupu dokonanego przez internet można zrezygnować do 14 dni? Czy może to dotyczy się kupowania tylko nowych rzeczy?
    10 dni w przypadku kiedy zawierasz umowę kupna - sprzedaży z przedsiębiorcą - ale uwaga - umowa musi być zawarta poza lokalem przedsiębiorstwa - art. 2 ust.1 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny

jeżeli chodzi o sąd, to sprzedający musi wytoczyć powództwo przed sąd właściwy dla pozwanego...Jeżeli sprzedający jest z Gdańska, to powodzenia
    Ostatnio edytowane przez erde ; 04-05-2010 o 19:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom Zobacz posta
    Dzisiaj aukcja się skończyła i niestety wygrałem :/ i dostałem też w danych nr do goscia, i dzwonie bo ten się nie odezwał przedstawiam sytuacje grzecznie i że pokrywam koszty i prowizje allegro, a on sobie wystawi jeszcze raz, poza mną i tak nikt nie licytował... a gość do mnie że ma to gdzieś i spotkamy się... pewno w sądzie??? idiotyzm co o tym myślicie?? pomóżcie, ja też dałem ciała
    Z całym szacunkiem do serwisu i jego zasad, dużo wcześniej dałeś znać o pomyłce, a gość szuka jelenia. Z alle korzystam bodajże od 2004r, z 500 aukcji za mną zarówno po stronie sprzedaży jak i w większości przy zakupach. Także z dwa razy zdarzyło mi się rozpędzić z zakupem i za każdym razem dogadałem się ze sprzedającymi, raz zwróciłem koszt wystawienia, za drugim razem facet wybrał zwrot prowizji od alle z powodu (powód coś z reklamacją/zwrotem) i koniec. Sam też parę razy odpuściłem, bo i po się użerać z jakimś wyścigowcem.
    Moim zdaniem weź baranka na przetrzymanie, pewnie skończysz z negatywem (mała strata...) Sam przeproś w odpowiedzi, czy wystawisz jemu komentarz zależy jak tamten się zachowa. Przy chamskim zachowaniu także neg, przy innym najwyżej wogóle nie wystawiaj... To tylko zabawa pod statystyki. Jak trawisz na jakiegoś pieniacz i wyśle Ci przedsądowe wezwanie do zapłaty, to zapłacisz. Chociaż wątpię aby był tak zdolny.
    Pozdrawiam, Tomasz

Domyślnie

Doszedłem do wniosku że rozmowa z gościem nieba dalszego sensu... więc towar kupiłem
    sporo gratów

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

nie wiem czy sprawa jest z góry przegrana - pozostaje jeszcze możliwość zwrotu towaru jeśli nie był on zgodny z opisem aukcji i miał wady ukryte przez sprzedawce. W takim wypadku sprzedający wykazał się tutaj złą wolą i możesz śmiało powiedzieć ze zostałeś oszukany i nie ważne czy licytowałeś czy kupiłeś bez licytacji. Zrób sobie print screena ze stroną aukcji - tak na wszelki wypadek
    nie trzeba wzywać doktora

Domyślnie

Straci na kosztach wysyłki (podwójnie) i nie wiadomo czy tamten zwróci kasę. Albo zapomnieć o temacie i nie odbierać, albo odebrać i samemu sprzedać.
    Pozdrawiam, Tomasz

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów