Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: NEF a JPG

Domyślnie

No właśnie nie tylko jeśli do druku - ja często korektę krzywych zaczynam właśnie od konwersji do CMYKa - może to tylko moje przyzwyczajenie, ale znacznie lepiej, łatwiej i precyzyjniej operuje mi się w w tej przestrzeni...
    cArLoOs krzywy nos
    D300 + Sigma DG 24-70 Macro +50mm Nikkor D AF + SB 800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carloos
    No właśnie nie tylko jeśli do druku - ja często korektę krzywych zaczynam właśnie od konwersji do CMYKa - może to tylko moje przyzwyczajenie, ale znacznie lepiej, łatwiej i precyzyjniej operuje mi się w w tej przestrzeni...
    Proponuje zmienic przyzwyczajenia... Ogromna ilosc informacji tracisz przy konwersji do CMYKa... Pozniej znowu konwersja do RGBa i z gamutu barwnego robi sie niezla sieczka...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carloos
    Tak jak napisal Stig, dobrowolnie skazujesz sie na utrate wielu informacji. Kazdy kto na codzien zajmuje sie obrobka zdjec do druku wiele by dal za mozliwosc pominiecia konwersji rgb-cmyk.
    Pozdrawiam Giuppo

Domyślnie

Oki, zrewiduję sposób postępowania (zachowałem się jak gówniarz, przepraszam :P ) Ale fakt jest faktem że jeśli chodzi o manipulację kolorystyką CMYK wydaje mi się bardziej intuicyjny - ale to zapewny kwestia przyzwyczajnia...

pozdrawiam i dzięki za rady
    cArLoOs krzywy nos
    D300 + Sigma DG 24-70 Macro +50mm Nikkor D AF + SB 800

Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

A ja zmieniłem Provie na matrycę żeby było prościej O ja naiwny Przy okazji, czy da się otwierać nefy bezpośrednio w PS 7 CE ?
    DX

Domyślnie

Przy okazji, czy da się otwierać nefy bezpośrednio w PS 7 CE ?
    oczywiście można tutaj:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=7504
    masz sprawę wyjaśnioną
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów