Szukaj
Na 2 troszkę źle stoi bo jej się boczek zrobił. Psuje to zdjęcie w odbiorze troszkę, może by tak filtr skraplanie w PS i troszkę to zmniejszyć?![]()
Kadry wszystkie na jedną melodię.
Miejscówką widzę świetna z dobrym światłem - kompletnie niewykorzystane.
Dziewczyna też niczego sobie
Wracaj tam i rób powtórkę !![]()
Dziewczyna wygląda na przestraszoną, niepewną, jakby nie wiedziała czego od niej oczekujesz. Ten wyraz twarzy przeszkadza mi najbardziej. Do tego stoi "jak kłoda", że tak nieelegancko się wyrażę. Trochę życia w nią tknąć by się przydało. To jest (wbrew pozorom) zastrzeżenie do fotografa oraz całej ekipy, a nie do modelki jako takiej. chociaż z tym różnie bywa i ciężko ocenić na odległość.
Ogólnie czwórka najlepsza, chociaż można by było zdjęcie jeszcze trochę obrobić. na pozostałych za słabo zrównoważone światło tła i pierwszego planu. Modelka nie powinna prawie nigdy wyglądać, jakby stała w cieniu. Mimo, że tak zazwyczaj jest faktycznie!
Przeokropne światła, ostrość i kolory. Mina jakby za chwilę mieli ją zastrzelić.
znaczy,że modelka powinna byc bardziej doświetlona?
co do miny modelki to niestety ciężko było uzyskać inny wyraz twarzy, bo przy każdej próbie wychodziło bardzo bardzo kiepsko - to jej pierwsze zdjęcia, więc musi się oswoić z obiektywem i całym sesyjnym zamieszaniem.
powiedz jeszcze co masz na myśli mówiąc że można by 4 bardziej obrobić?
D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów
Jeżeli w tle masz okna, to i jasność modelki powinna być zbliżona do nich. Inaczej prawie nigdy nie wygląda to dobrze - konkurują o siebie dwa jasne regiony i okna wygrywają.
4 - Nie wiem, jest to jedyne praktycznie zdjęcie na którym właśnie winieta by się przydała (tyle, że weszłaby na ręce...). Mam też zakusy do obróbki oczu i okolic, modyfikacji jasności tła, oraz delikatnej obróbki twarzy - retusz i może małe rozjaśnienie, by dopasować jasność do reszty ciała? Musiałbym popróbować i zobaczyć co się sprawdza. Pewnie dodałbym jej też włosów trochę w prześwitach.
Właściwie przy "sztucznej blendzie", czyli rozjaśnieniu modelki, dwójka też powinna wyglądać całkiem całkiem.
No ale miny już nigdzie nie zmienisz.No chyba, że modelka ma taki wyraz twarzy na codzień - wtedy do albumu - jak najbardziej.
Skontaktuj się z nami