Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: jaki aparat

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BobbyBronco Zobacz posta
    Bo często po tych pytaniach okazuje się, że nowe body to nie potrzeba, a chciejstwo. Takie myślenie o sprzęcie uratowało mnie już kilka razy przed wtopieniem kasy na rzeczy, jakich nigdy bym realnie nie potrzebował - np. fisheye (:
    A tutaj to sie juz zaczyna sprawa mentalnosci Polakow. Wszystko chca najlepsze, najnowsze i najdrozsze i przede wszystkim cos, czego nie beda w stanie wykorzystac nawet w 10 procentach. Trzecie pytanie bardzo madre.

Ja sie przesiadlem z kompaktu na lustro z trzech powodow:

1. Format RAW (wprawdzie niektore kompakty to maja, ale...)
    2. Wieksza matryca oraz uzyteczniejsze wysokie ISO. Jeszcze nie spotkalem kompaktu, ktory w testach nie mialby sakramentalnej formulki: "Duze szumy powyzej ISO 400".
    3. Mozliwosc rozbudowy pod wlasne preferencje.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Ja z tych samych powodów wybrałem lustro. Najpierw wtopiłem 1400 na Lumixa, a po kilku miesiącach za tę samą sumę uzbierałem D70s + kita + 50/1.8, po czym pozbyłem się kita w diabły i kupiłem szeroką Tokinę(która robi wąsa, ale 19mm na analogu za 200pln przeważyło).

RAW
    Szumy
    Modułowość - przy czym to jest punkt, przez który skreśliłem wszelkie wykastrowane korpusy(d40-d5000), bo oszczędność jest pozorna i do smutnego otrzeźwienia przychodzi, gdy ktoś rozgląda się za nowymi szkłami - jak wiele osób tu, na forum.
    Mędrca szkiełko i oko.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów