Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: fotocela

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie fotocela

przepraszam jesli zasmiecam ale jakos nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. zakupilam wlasnie fotocele aby pobawic sie troche strobingiem ale chyba nie do konca zrozumialam jak wyzwalac blysk sabinki..tzn tylko przez błysk wbudowanej? bo nawet jak zmniejsze siłe jej błysku to i tak nie za bardzo mi sie to podoba..

Domyślnie

a Ustawiłaś lampę wbudowaną w tryb M ??

podaj informację jaka puszka, jaka lampa...
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anialodz Zobacz posta
    przepraszam jesli zasmiecam ale jakos nie moge znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. zakupilam wlasnie fotocele aby pobawic sie troche strobingiem ale chyba nie do konca zrozumialam jak wyzwalac blysk sabinki..tzn tylko przez błysk wbudowanej? bo nawet jak zmniejsze siłe jej błysku to i tak nie za bardzo mi sie to podoba..
    fotocela reaguje na błysk (zależy od fotoceli, albo na pierwszy, albo pomija błyski TTL). jakby nie patrzeć, musisz czymś błysnąć, coby zdalnie drugą lampę przez fotocele odpalić.

niestety jeśli chcesz wyzwalać lampą wbudowaną... dodasz troche światła z body.

jeśli jest to dla Ciebie problem - zaopatrz się w wyzwalacze radiowe (phottix tetra czy yongnuo rf602 to te najpopularniejsze)
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Zawsze możesz ustawić manualną siłę błysku na najmniejszą wartość - nie powinno bardzo wpłynąć na zdjęcie, a wyzwolisz lampkę.
    Na eBay'u dostaniesz wyzwalacze z wysyłką za free do PL za 50% wartości na All..
    D300/MB-D10 + Sigma 18-125/3,8-5,6 DC OS HSM + Nikkor 50/1,4 G + Nikkor 60/2,8 + Nikkor 70-300/4,5-5,6 VR + SB-900 + SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sancez Zobacz posta
    [...]
    Na eBay'u dostaniesz wyzwalacze z wysyłką za free do PL za 50% wartości na All..
    ceny faktycznie niższe do 50%
    ale.. do 25 dni roboczych oczekiwania na przesyłkę no i strach się bać, co w przypadku reklamacji :/
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Nie zawsze trzeba aż tyle czekać - poza tym jak się komuś nie śpieszy to nie robi to różnicy - a w kwestii reklamacji, to zazwyczaj jak przychodzi co do czego to i tak jej się nie uznaje na korzyść kupującego Ale to jak kto lubi
    D300/MB-D10 + Sigma 18-125/3,8-5,6 DC OS HSM + Nikkor 50/1,4 G + Nikkor 60/2,8 + Nikkor 70-300/4,5-5,6 VR + SB-900 + SB-600

Uprawnienia umieszczania postów