Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    tylko kupił 28/2.
    Jakieś argumenty za 28 a nie 35? btw już wiem czemu sample są skopane pudełka zrobione na 1/8s a budynki co prawda 1/100 ale f2 do dalekich planów to nie jest raczej ideał no chyba że to jest kolejny przypadek wtopy z z ostrzeniem jak opisywane kiedyś Z21/2.8...

btw będzie ktoś w Interfoto w Warszawie kiedyś teraz na dniach? Prosiłbym o info i test w ramach nazwijmy to pomocnej dłoni bo ja z Krk raczej się nie wyrwę, a i 5min to też nie jest...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Jakieś argumenty za 28 a nie 35? btw już wiem czemu sample są skopane pudełka zrobione na 1/8s a budynki co prawda 1/100 ale f2 do dalekich planów to nie jest raczej ideał no chyba że to jest kolejny przypadek wtopy z z ostrzeniem jak opisywane kiedyś Z21/2.8...

btw będzie ktoś w Interfoto w Warszawie kiedyś teraz na dniach? Prosiłbym o info i test w ramach nazwijmy to pomocnej dłoni bo ja z Krk raczej się nie wyrwę, a i 5min to też nie jest...
    Mogę w pod koniec stycznia przywieźć do Krakowa 21/2.8 i 35/2.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Co do 35/2 to wysłałem zamówienie na niego nie wiem czy się jeszcze go uda kupić bo generalnie wersja ZF jest obecnie dosyć mocno deficytowa, a nie chce mi się dopłacać do ZF.2 ogólnie to podobno na składzie mają ostatnią sztukę (mam jednak nadzieję, że ostatnią do sprzedaży, a nie taką która została bo jest cienka i nikt jej nie chciał) - no zobaczymy na dniach ale dobrego Z 21/2.8 chętnie bym obejrzał mimo wszystko (tak jak i 28/2)

Domyślnie

Mariusz888 - i na co sie zdecydowalas, bo ja sam bije sie z myslami 28/2 -35/2 - 35/1.4 ;/

Domyślnie

No ja już od ponad roku cieszę się z uzupełnienia Z85/1.4 w postaci Zeiss'a 35/2 ZF Jak zamawiałem to 35/1.4 jeszcze nie było, niemniej cenowo różnica jest tak duża, że tak naprawdę ciężko go rozważać pośród dwóch pozostałych - a wiedziałem że będzie duuuużo drożej. W końcu 2,5k vs 6k zł to już jest gruba różnica 28/2 jest też super, ale trochę nazwijmy to "wystraszyłem" się tego zakrzywionego pola ostrości - czy długo by mi to przeszkadzało - nie wiem. Wiedziałem że 35/2 tak nie ma i nawet jak w 28/2 zapomniałbym o tym na drugi dzień to wziąłem 35/2 i nie żałuję. Jest bardzo ostry, kontrastowy i obrazek z niego jest bardzo fajny. W dodatku nie jest duży oraz pozwala ostrzyć z małej odległości więc jest świetny jako szkiełko do codziennego użytku jeśli ktoś takiego potrzebuje Do tego ma tak nazwijmy to "reportersko" skalibrowany pierścień i nieskończoność od 2m więc ostrzenie nim jest szybkie

Domyślnie

bokeh 35/1.4 kusi mnie ale znowu nie na tyle zeby doplacic te 4 tys ;/

a jak z soczewka przy 35/2? da sie nakrecic tam jakis filterek ochronny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flashmen Zobacz posta
    bokeh 35/1.4 kusi mnie ale znowu nie na tyle zeby doplacic te 4 tys ;/
    Gdzie za tyle można go nabyć?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Pawel92 - chodziło o 4k zł dopłaty do ceny 35/2 a nie o cenę 35/1.4 bo jako tako to 35/1.4 jest po 6,1k zł w sklepach

flashmen - soczewka przednia nie ma dużych rozmiarów i jest względnie płaska. Niemniej jak chcesz na niego nakręcać filtr to da się - ja mam B+W MRC slim

Domyślnie

Nikkor 28/2.8MF - godny polecenia i tani. Ostry, kontrastowy, bez dystorsji, ostrzy od 0.2m (!).

Domyślnie

Mariusz888 - do Zeiss 85/1.4 kuilem jednak Heliopana UV SH-PMC Slim, znowu przy 35/2 czytalem ze sa problemy z zalozeniem tulipana

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów