Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Z85/1.4 mam to wiem co potrafi - świeeetne szkło Z100/2 za to jest w PL w jakiejś w ogóle nienormalnej cenie... cena w usa + tax to jakieś 4700zł podczas gdy w PL to jest 7200zł... Na pewno nie są to szkła dla przeciętnego użytkownika użytkownika aparatu bo wyjdzie mu tak jak napisałem, że wykłada masę kasy a dostaje prawie nic... ja wiem, że to pozycjonuje je na miejscu nazwijmy to luksusowych instrumentów optycznych - no ale gdyby obniżyli trochę ceny, albo odświeżyli je przy zachowaniu ceny i poprawie światła to mogły by na prawdę się nieźle sprzedawać...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

kup se te czydziestkepiontke i bedziesz zadowlony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    kup se te czydziestkepiontke i bedziesz zadowlony
    No no - wysłałem tam już w jej sprawie email wczoraj czy przedwczoraj z konkretnymi pytaniami ale jeszcze odpowiedzi nie mam co do 28/2 to negocjuję ale sprzedający ustalił i ustala cenę tego swojego 28/2.0 ZF na podstawie nowszej wersji ZF.2 która jest 280$ droższa więc chyba to nie wypali... proponowane 3550zł podczas gdy na tym francuskim forum 3 miesięczny ZF.2 jest za 3600zł... a tutaj jest 3 letnie szkło (2007r) bez gwarancji - tam ma 3 miesiące więc prawie cała gwarancja jest, jest 50zł więcej za nowszy model... wykalkulowałem sprzedającemu że jego 28/2.0 nowy to nie kosztuje 1283$ tylko 1004$ bo taka jest różnica w cenie pomiędzy ZF a ZF.2 - a jak nie będzie chciał zejść niżej to za te 3500 czy 3700zł nawet wolę kupić w ostateczności nowego Z35/2 z pełną 3 letnią gwarancją jeśli nie wypali z tym używanym

Domyślnie

28 i 35 optycznie będą na równie wysokim poziomie, pytanie tylko jaka ogniskowa Ci bardziej leży. 35 jest bardziej uniwersalne.

Domyślnie

35 jest bardziej uniwersalne.
    Trochę prawdy w tym jest ale ja np nie mam oporów przed robieniem zdjęć tym co akurat mam pod ręką wiem że różnica w kącie widzenia jest spora - zresztą nawet Zeiss ma takie rameczki na stronie na której można zobaczyć ile nam ogarnie dane szkło - dla mniej obytych polecam bo często ludzie pytają czy jest duża różnica Ale fakt że uniwersalniejsze jest - tyle że pod warunkiem, że było by jako powiedzmy jedyne szkło
    Zoom lepszy, ale o ile mniej zabawny
    Czy lepszy, czy gorszy to nie wiem - każde z tych rozwiązań ma jakieś + i jakieś -

Domyślnie

nie zebym sie czepial, ale sciany maja oczy i uszy i sprzedajacy tez na forum od czasu do czasu zaglada

Domyślnie

adamz - To Ty sprzedajesz tego Z28/2?

Verus - dostałem dziś odpowiedź w sprawie tego 35/2 o którym mi wcześniej pisałeś i ten używany to poszedł w marcu a to co jest wpisane to jest cena nowego, którego za tyle nie ściągną (bez sensu ale chyba trochę na zachętę zrobione)

Domyślnie

ano ja za malo sie udzielam lokalnie, zeby mi pozwolili harcowac w dziale kup/sprzedaj, dlatego mi jasnie panujace allegro zostaje

Domyślnie

Temat powraca - czy jest ktoś z Krakowa kto ma Z 28/2? Albo czy jacyś użytkownicy jednego i drugiego są chętni na spotkanie się i porównanie Z28/2 i Z35/2? Pytam bo ostatnio odgrzebałem temat w pamięci i na jesienną chandrę chcę poszerzyć szklarnię o coś takiego. Ew. czy warto czekać na nowego Z35/1.4? Chociaż jego cena pewnie będzie potworna Ale co do tematu - dlaczego tak wiele ludzi ma Z35/2 a Z28/2 jest tak mało popularny skoro jak już się o nim czyta to pisze się że jest to świetne wypasione szkło...? Trochę mi to nie pasuje do jego małej popularności tak w kraju jak i za granicą (nawet w 383stronicowym wątku na NikonCafe o Zeissach - o 28/2 jest mało...)...

Pytam bo interesuje mnie ta sztuka która obecnie wisi w Interfoto - dostałem 2 sample (pudełko z bliska i jakieś budynki) ale o ile pudełka nie są ani bardzo ostre ani mydlane (ale może to szkło takie jest na pełnej dziurze) to o tyle budynki na f2 to żaden szał (chociaż wiadomo że to nie jest idealne f do tego celu)...

Domyślnie

ja bym na Twoim miejscu nie czekał na 35/1.4 od Zeissa tylko kupił 28/2.
    a jako 35 kup Samyanga jak wyjdzie zaraz Wyjdzie razem pewne taniej niż Z35/1.4
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów