Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: D80 seryjnie

Question D80 seryjnie

Jestem ciekaw waszych doświadczeń z tą szybkością serii. Oczywiście nikt nie zakładał, że to będzie karabin maszynowy, ale ten cytat z Fotopolis mnie lekko zdziwił:

"Producent w swoich materiałach deklaruje szybkość wykonywania zdjęć seryjnych na poziomie 3 kl/s, jednak egzemplarz aparatu, którym dysponowaliśmy wykonywał maksymalnie 2 kl/s w przypadku zapisu plików JPEG Fine lub JPEG Medium i tylko średnio nieco ponad 1 kl/s w przypadku zapisu plików RAW + JPEG Fine. W tym drugim przypadku prędkość nominalna 2 kl/s utrzymywana była tylko do zapełnienia bufora po wykonaniu 5 zdjęć.
    W każdym razie w żadnym wypadku nie udało nam się osiągnąć prędkości nominalnej deklarowanej przez producenta. Zgłosiliśmy ten problem Nikonowi Polska i czekamy na oficjalne stanowisko."

Czy tylko oni taki felerny egzemplarz trafili
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Czy tylko oni taki felerny egzemplarz trafili
    Raczej felerny tester
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cholera, myślałem że umiem korzystać z nowej wyszukiwarki
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R

Domyślnie

mała podpowiedź:
    poczytaj o działaniu redukcji szumów na długich czasach i związku tej funkcji z szybkością kl/s
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

No jasne, ja po kupieniu D70 to samo miałem!
    Ale że doświadczeni testerzy na ten trick się złapali?

Domyślnie

widocznie nie są doświadczeni...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Uprawnienia umieszczania postów