Chciałem to samo napisać co Darek, ale mnie ubiegł
![]()
![]()
Grześ, śliczności.
Szukaj
Chciałem to samo napisać co Darek, ale mnie ubiegł
![]()
![]()
Grześ, śliczności.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Może za ciemno w cieniach, ale przyjemnie się ogląda, tym bardziej, że to kolorek.
Pozdro. Wojtek
Zgadzam się...deko tak .
http://www.iv.pl/images/47900584804365184568.jpg
Można to deczuńko jaśniej żeby się jankowi nie narazić....
http://www.iv.pl/images/42156299505783726553.jpg
A tak ogólnie to bardzo przyjemnie wyszło.....![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Kadr ładny, kolorki bardzo przyjemne, a z cieni nie ma co na siłę wyciągać, bo zdjęcie traci naturalność - przynajmniej moim zdaniem.![]()
Andrzeju, nie potrafię zrobić zrzutu ekranowego, ale pokazałbym, że przed zmniejszeniem, czarne miejsca są dwa malutkie (w miejscach gdzie mogą być mz). Przyznam iż początkowo miałem dół jaśniejszy, ale tak jak jest teraz mz jest dużo bardziej "klimatycznie". Przy obrabianiu fot, po każdym kroku używam klawiszy shift+h oraz shift+s lub double threshold, dla sprawdzenia czy gdzieś coś nie uciekło. Często jestem na granicy bo tak lubię, ale nie tracę cieni i świateł, być może po zmniejszeniu troszkę to ucieka, ale i tak na pierwszym miejscu stawiam ogólny klimat foty, nie aptekarstwo (z uwagami jw)
![]()
.
Bardzo wszystkim dziękuję za wizyty i komentarze.
Oczywiście ,że klimat jest istotny.Ja się nie czepiam.Podchodzę ,zwykle,do prezentowanego zdjęcia dwuetapowo,wrażenie ogólne i ewentualne uwagi ,subiektywne.Po to wystawiamy by dowiedzieć się o czymś co inni widzą,a my nie,bądż nie jest to dla nas istotne,bądż przegapiliśmy.Nie traktuję Forum jak wystawy samych dzieł ,a jako pomocną platformę wymiany poglądów w celu osiągnięcia poprawności.Nie twierdziłem i nie twierdzę,że mam być tak a nie inaczej.To sprawa Autora.Widzę i opisuję....Jest tak ,czasami,że zdjęcie technicznie skopane sprawia rewelacyjne wrażenie,wtedy nie ma sensu wnoszenie uwag.
Jak już napisałem wcześniej zdjęcie podoba mi się.![]()
Ostatnio edytowane przez borregaard ; 30-04-2010 o 06:47
Pozdrawiam
Andrzej.
Skontaktuj się z nami