Witam dostałem bojowe zadanie od nauczyciela w szkole aby się zorientować w sprzęcie i kosztach.
Od przyszłego roku rusza fajny kierunek fototechnik i szkoła chciała by się ostro za to wziąć. Jeśli ktoś dał by rade mi pomóc i jakoś doradzić co się opłaca kupić. trzeba zrobić wcześniej taki rozpis żeby wiedzieć ile kasy z unii ciągnąć.
Myśleliśmy nad takimi rzeczami jak na razie:
- Lustrzanką cyfrowa (Myślałem o D90 samo Body)
- Analog (tylko za bardzo nie wiem co F6 trochę drogie body coś starszego lecz równe dobrego)
- Obiektywy (jeden portret jakiś stało ogniskowy myślałem o f 1.4 - 2.8 50mm mniej więcej, Jakiś szerokokątny i tele. Jeszcze takie pytanie czy z lustrzanki do analoga będą pasować te obiektywy czy do analoga trzeba specjalne, akurat w analogach nie jestem ogarnięty.)
- Lampa Błyskowa (myślę że jedna na razie starczy tylko zastanawiam się jaką)
- Wyposażenie studia ( wiadomo jakieś statywy, lampy takie w porządku tła, czujniki radiowe i resztę rzeczy.)
- Wyposażenie ciemnie (wszystko co niezbędne)
- myślę że jakaś blenda by się przydała itd. itp.
Troche mam teraz na głowie a muszę to zrobić jak najszybciej i fajnie by było gdyby ktoś mógł mi doradzić bo wiem że będziecie mieć o tym większe pojęcie niż ja, bo jeszcze nie wszystko wiem Ciągle się uczę.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami