Szukaj
Pierwsze co mi się rzuciło to włosy. W shopie nie wyczyściłeś pojedynczych pasm włosów, które unoszą się to tu, to tam. Robi się z tego bałagan przy wyszopionej , wygładzonej i uporządkowanej cerze. Mnie subiektywnie się podoba kolor skóry![]()
Na 2 modelka ma tak dziwnie pół-przymknięte, ni to pół otwarte oczy...
Nie szopowalem wszystkich pojedynczych wlosow, bo nie chcialemNie wszystko musi byc wygladzone i uklepane nawet w konwencji glamour
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
A ja mam wrażenie że modelka trzyma na siłę kieckę aby jej nie spadła. Poza tym mankamentem jest bardzo przyjemnie.
makijaż i światło takie zadbane, a ten kołtun na głowie robi - przynajmniej na mnie - bardzo nieestetyczne wrażenie. jeśli te 'cosmetics' mają wywoływać taki efekt, to skojarzenie średnio pozytywne.
wszystko niby ładne i poprawne, ale brak tu takiego drobiazgu wykończeniowego żeby zdjęcia wyglądały jak prawdziwy gazetowy "plastikowy" glamurowy set, a tak to fotografia reklamowa-aspirująca
co nie zmienia faktu, że mnie się osobiście podoba![]()
U born unique don't die as a copy...
[QUOTE=missbizarre;1881945]żeby zdjęcia wyglądały jak prawdziwy gazetowy "plastikowy" glamurowy set[QUOTE]
No wlasnie nie chcialem, zeby tak wygladalyOdchodze powoli od idei "plastiku" nawet w glamourze, probujac znalesc zloty srodek miedzy "gazetowoscia" a naturalnoscia.
Długo zastanawiałem się co mi nie pasuje w tych zdjęciach i znalazłem! Cienie kolego, cienie! Rączka modelki zostawia znaczne cienie na główce (2.) i na ciele (3.). To nie powinno mieć miejsca w profesjonalnym studio. Poza tym podoba mi się Twoja próba odejścia od plastiku, choć przyznam, że to chyba nie najlepszy pomysł przy reklamie kosmetyków. Moda to i owszem - odrobina "chropowatości" byłaby w moim odczuciu mile widziana.
Pozdrawiam!
Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.
Widze, ze musze zdradzic kilka szczegolow tej sesjiPo pierwsze, zdjecia nie byly robione w studio, tylko w mieszkaniu projektantki, na tle bialej (powiedzmy) sciany, z uzyciem jednej 580ex i blendy zrobionej z folii aluminiowej
A na cala sesje mielismy jakies 30 minut
Tego dnia robilismy dwie zaplanowane sesje w plenerze, a ta byla dodatkiem, robionym w zasadzie z marszu, bez przygotowania. Mialo to na celu glownie prezentacje modelki jako potencjalnej "nowej twarzy" kosmetykow firmy Paese. Tak wiec nie chodzilo o zdjecia czysto reklamowe (w sensie reklamy produktu).
A co do cieni... hmm... az tak Ci przeszkadzaja? Mnie nieMoze w czystej konwencji reklamowej, ale to jest bardziej konwencja castingowa, jak dla mnie.
Jak wyzej, w konwencji czysto reklamowej jedzie sie blurem po calosci, stempluje kazdy wlosek, itp. Ale to nie jest czysto reklamowa konwencja![]()
Skontaktuj się z nami