Szukaj
"I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"
moje prywatne halucynacje
Dwójka fajna. Konie to olejem natłuszczają? ten na 2 tak wygląda![]()
Albo dobre żarełko i koń się świeci, bo ma zadbaną sierść ( jak na 1) albo jest już mokry od potu. Tutaj raczej oba z przewagą drugiego, bo wysiłek jest bardzo duży, jeśli chodzi o kros, czyli przeszkody terenowe. Widać z resztą jak mu żyły wyszły na klacie i szyi.
Ale rzeczywiście konie się smaruje na kros, tyle, że białą maścią, która umożliwia poślizg ( przeszkody terenowe przy zahaczeniu o nie nie spadają) - tak jak tutaj:
Ostatnio edytowane przez Madź ; 27-04-2010 o 18:49
"I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"
ta sierść koni też mi się w oczy rzuciła, dwójka fajna - że zgapię od Grzegorza, a warunki oświetleniowe faktycznie ciężkie
Jak koń zadbany (dobrze dostaje jeść, jest zdrowy, często czyszczony), to będzie się błyszczał. Na zawody dodatkowo stosuje się często odżywki do sierści i nabłyszczacze, żeby włos lśnił. Jeśli o ujeżdżenie chodzi ( pierwsze zdjęcie) prezencja jest niezwykle ważna, dlatego ładne ubranie jeźdźca, koń ma zaplecioną grzywę i ogon i na zadzie ma zaczesaną szachownicę.
3
Jeśli natomiast o kros chodzi, elegancja jest już o wiele mniej ważna, choć jeźdźcy zazwyczaj ubierają się bardzo oryginalnie, jeśli o kolor chodzi, żeby dobrze było ich widać z daleka.
4
Skontaktuj się z nami