Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problem z MS Outlook 2003

Hej. Mam od kilku dni problem z komunikatem w Outlooku. Pisałem już do pomocy technicznej O2, gdzie mam skrzynkę. Przeszukałem, jak chuck norris cały internet, przeczytałem miliard porad (w tym zmiana nazwy komputera), zakładałem od nowa konto w outlooku i PUPA!

Komunikat pojawił się po nieudanej próbie wysłania jednego maila.

treść komunikatu:
    Zadanie [email protected] - wysyłanie zgłosiło błąd 0x800CCC78 Nie można wysłać wiadomości. sprawdź adres email we właściwościach konta. Odpowiedź serwera 554: 5.7.1 sender address rejected: SERWER poczta.o2.pl wymaga uwierzytelnienia. Zobacz http://pomoc.o2.pl/poczta/autoryzacja i skonfiguruj poprawnie program pocztowy
    co ciekawe maile wysyłają i odbierają się normalnie za pomocą tego konta pomimo komunikatu, który jednak mocno mnie drażni.

porady znalezione w google są na nic...

wygląda to tak jakby ten jeden niewysłany mail nadal próbował się wysłać...ale skrzynka nadawcza jest pusta (0kb) i nigdzie go nie widać.

może ktoś będzie w stanie mi pomóc?

Domyślnie

jak jeszcze uzywalem tego programu mialem ten sam problem...wkoncu przestalem go uzywac i problem sie rozwiazal
    moze jest to jakies rozwiazanie? przestac uzywac

Domyślnie

dla mnie w tym przypadku to cienkie rozwiązanie

Domyślnie

używasz może neostrady ? Ostatnio zostały zmienione porty SMTP, może tu leży przyczyna?
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

tak, neostrady. Konfigurację konta przeprowadziłem prawidłowo, wszystko jest tak jak powinno.

myślę, że problem leży w tym mailu, który nie został wysłany i zapewne to on powoduje błąd - niby go nie widać, niby go nie ma ale program i tak za każdym razem próbuje go wysłać. Wnioskuję to po tym, że kiedy utworzę JEDNĄ nową wiadomość i wyślę ją przy pomocy tego konta, którego dotyczy błąd, to podczas wysyłania widzę w szczegółach operacji: WYSYŁANIE WIADOMOŚCI 1 z 2 - pierwszą wysyła, druga się wykrzacza

Domyślnie

A co to za mial? Sa jakies zalaczniki? Jakie rozszerzenia i jakie nazwy?

Domyślnie

to był mail ze zdjęciem (6mb) ale teraz tego maila nigdzie nie widać - w żadnym z folderów, po prostu jakby nie istniał, ale podejrzewam że tutaj właśnie program się wysypał

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Sprobuj skasowac w offline mode.

Wylacz Outlooka
    Odlacz net
    Wlacz Outlooka
    Powinnien probowac wyslac te wiadomosc, lecz oczywiscie zakonczy sie bledem, gdyz inet jest odlaczony
    Zobacz ze jest zagubiona wiadomosci w Outboxie.
    Killim.

Jesli nie pomoze:

sprobuj tak
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Hmm, niby masz napisale, o co chodzi:
    Odpowiedź serwera 554: 5.7.1 sender address rejected: SERWER poczta.o2.pl wymaga uwierzytelnienia.

Domyślnie

docxxx nie jestem dzieckiem neo wszystkie możliwe opcje, do których byłem w stanie dojść samemu, łącznie z PRAWIDŁOWĄ konfiguracją konta wykonałem. nie tu leży problem.

dzejms - spróbuję.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów