Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Rajd Elmot 2010

Domyślnie Rajd Elmot 2010

miłego oglądania

komentarze wskazane

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Domyślnie

Dobry set, jeden z lepszych setów rajdowych jakie na tym forum widziałem.
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Domyślnie

Podpisuje się ... bardzo fajne foty, jest akcja, fajna kolorystyka ... pozazdrościć
    2 najlepsza ...
    Nikon D80 | N18-200 VR | N35 | MF190XPROB
    www.webactive.pl | www.sierak.net

Domyślnie

2 jest jak z gry komputerowej

3 mój faworyt

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia, jest dynamika, fajne kolory i ciekawe kadry.
    D80 + MB-D80 + T17-50 + T70-210 + SB-800 + GoldPhoto
    www.forumrowerowe.org

Domyślnie

3 ma niesamowite wrażenie dynamiki, mnie wgniotło w fotel ;]
    fulfrejm

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia.
    Tylko taka moja rada...
    staraj się pewne efekty uzyskać za pomocą aparatu a nie Photoshopa
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

oglądałem i co chwile zmieniałem zdanie nie 2 lepsze, nie 3 nie....wszystkie świetne nic dodać nic ująć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Tylko taka moja rada...
    staraj się pewne efekty uzyskać za pomocą aparatu a nie Photoshopa
    fotoMichał, dlaczego? Najpierw mam pomysł na zdjęcie w danej sytuacji, następnie ustawiam kadr po czym wyczekuję, aż wydarzy się oczekiwane zdarzenie w ustalonym miejscu kadru. Podczas rajdu jest do dosyć przewidywalne, samochody mają taką samą trasę przejazdu. Mam w głowie gotowe zdjęcie, wiem, co chcę osiągnąć w danym ujęciu. Nie każdy strzał bywa w 100% zadowalający, ale niektóre kadry mają cechy wyróżniające je spośród innych. I w tym momencie warto wyciągnąć i pokazać wszystkie mocne strony zdjęcia, nawet jeśli na pierwszy rzut oka ich nie widać. Rozjaśnianie cieni, wyostrzanie (i rozmywanie), ustawianie kontrastu, zwiększanie saturacji to tylko niektóre z technik wykorzystywanych równiez w fotografii i obróbce analogowej. Dlatego uważam, że nawet najlepsza fotografia zostanie za taką uznana dopiero po odpowiedniej obróbce.
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cammal Zobacz posta
    fotoMichał, dlaczego? Najpierw mam pomysł na zdjęcie w danej sytuacji, następnie ustawiam kadr po czym wyczekuję, aż wydarzy się oczekiwane zdarzenie w ustalonym miejscu kadru. Podczas rajdu jest do dosyć przewidywalne, samochody mają taką samą trasę przejazdu. Mam w głowie gotowe zdjęcie, wiem, co chcę osiągnąć w danym ujęciu. Nie każdy strzał bywa w 100% zadowalający, ale niektóre kadry mają cechy wyróżniające je spośród innych. I w tym momencie warto wyciągnąć i pokazać wszystkie mocne strony zdjęcia, nawet jeśli na pierwszy rzut oka ich nie widać. Rozjaśnianie cieni, wyostrzanie (i rozmywanie), ustawianie kontrastu, zwiększanie saturacji to tylko niektóre z technik wykorzystywanych równiez w fotografii i obróbce analogowej. Dlatego uważam, że nawet najlepsza fotografia zostanie za taką uznana dopiero po odpowiedniej obróbce.
    Ale rozmywanie kół, czy robienie sztucznej GO w PS to dla mnie żenada!
    W PS można zrobić wszystko, tylko co z Ciebie za fotograf jeśli nawet nie potrafisz zrobić dobrego panoramowania?
    Takie jest moje zdanie. PS oczywiście, ale wszystko w granicach rozsądku.
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów