Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

N24/2,8 zdecydowanie, używka.
    Jesli 28 to tylko 28 2,8 Ais, ale to manual.
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Tylko jak dla małżonki, to N 24/1.4 !!!!!!!!!!!!

To musi być PANCERNY SPRZĘT

Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Ten opis bardziej pasuje do 35mm (f/1.8DX lub f/2 FX). Zwłaszcza w kwestii ogniskowej
    no właśnie - 35 to w zasadzie standard na małej matrycy a ja myślałem o czymś szerszym ale niekoniecznie tak szerokim jak 35 na pełnej klatce
    kiedyś zdaje się pentax miał standardy 43 mm

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Tylko jak dla małżonki, to N 24/1.4 !!!!!!!!!!!!

To musi być PANCERNY SPRZĘT

no właśnie niekoniecznie - jest delikatna istota ale spoko jak rozwali to jakoś to przeżyję
    Ostatnio edytowane przez siona ; 30-04-2010 o 16:25
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Ja pisałem o pełnej klatce, na której kiedyś to szkło ma służyć podobno. Na DX to i 28mm to jest niewiele bardziej szeroko od "standardu", stąd - moim zdaniem - 28/2.8 to bardzo słaba decyzja, pod każdym względem. Czyli najgorsza po prostu
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

ok

pożyjemy - zobaczymy

jak mi nie będzie pasować kupię sobie inne. nie przeraża mnie to. szkoda, że dyskusja zaczęła się tak późno - byłaby dla mnie ciekawsza zanim się na coś zdecydowałem. a teraz to w zasadzie tylko negowanie mojego wyboru.

Domyślnie

Przykro nam, po prostu nie chcemy Cię okłamywać A pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, a nie kupowaniu szkieł. Chyba.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

Jesli pod DX, to 28 jest naprawde spoko. Przynajmniej w kwestii ogniskowej. A skoro to szkielko na poczatek, to nie musi byc demonem ostrosci...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

To skoro decyzja już zapadła to czekamy na jakiś debiut małżonki na łamach forum : )) Nie samym szkłem się robi zdjęcia.
    Nikon + Nikkory + Lampa + reszta gratów w ciężkiej torbie = i tak mało czasu na wszystko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    A pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, a nie kupowaniu szkieł. Chyba.
    czasami pośpiech wynika z kalendarza ...

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    Jesli pod DX, to 28 jest naprawde spoko. Przynajmniej w kwestii ogniskowej. A skoro to szkielko na poczatek, to nie musi byc demonem ostrosci...
    właśnie do takiego doszedłem wniosku - a, że nikt nie podsunął ciekawego rozwiązania ....

Cytat Zamieszczone przez rainbow Zobacz posta
    To skoro decyzja już zapadła to czekamy na jakiś debiut małżonki na łamach forum : )
    hehehehe

no na to bym nie liczył :>

nawet ja się nie zamierzam ujawniać
    Ostatnio edytowane przez siona ; 01-05-2010 o 20:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    czasami pośpiech wynika z kalendarza ...
    Dlatego ja olewam kalendarz, żeby się nie stresować i nie podejmować pochopnych decyzji

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów