Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Beskid (chyba) makowski

witam serdecznie,

poniżej wrzucam efekty niedzielnego "niedospania"

niestety nie udało się trafić "ciekawego" nieba, ale miejsce wydaje mi się warte pokazania

1.

2.

3.

4.

5.

6.

pozdrawiam i zapraszam do komentowania

Domyślnie

Ladne swiatlo....kadry tez znosne.....trojeczka mi sie podoba......ale daj im zycia....kontrastu, obudz swiatlo......troszke mocniejszej obrobki sie prosi!

Domyślnie

look sądząc po kącie pod jakim widać Babią Górę oraz po widocznym pod nią Jaworem i Obłakiem tudzież położeniu Policy sądzę, że zdjęcie zrobiłeś gdzieś z spomiędzy Makowskiej Góry a Koskowej Góry. Raczej bliżej Koskowej, ponieważ nie widaćw dole początku pasma Jałowieckiego. To w dole to być może fragment zachodniego stoku Kamiennej Góry - stąd wnioskuję że prawdopodobnie szedłeś na Koskową Górę (lub z niej wracałeś w kierunku Makowa Podhalańskiego) a zdjęcie zrobiłeś z okolic Ostrysza lub Przysłopskiego Wierchu
    Mogę się oczywiście mylić.

Zdjęcia są OK, choć bywają tam o wiele lepsze warunki do focenia z dużej odległości. Postawiłbym na 4-kę.

P.S. Możliwe, że to okolice ~ Żarnówki / Wieprzca.
    Ostatnio edytowane przez Sławomirowski ; 26-04-2010 o 18:55

Domyślnie

Sławomirowski specjalnie się nie orientuję w tamtych terenach, zdjęcia były robione z tej górki gdzie stoją anteny GSM i te stacje przekaźnikowe. Akurat byłem samochodem osobowym, więc auto zostawiłem przy kapliczce, do której dochodzi asfalt (droga na Bogdanówkę), z zakopianki skręt na Jordanów, potem przez Tokarnię. Zdarza mi się tam bywać parę razy do roku, bo są tam fajne tereny do zwiedzania za pomocą auta terenowego i tak właśnie liczę na to, że kiedyś się uda znaleźć tam w cokolwiek lepszych warunkach do fotografowania. Akurat w tą niedzielę nie było rewelacyjnie, chociaż...przynajmniej nie lało . Natomiast rzeczywiście fotki z dużych odległości to tym razem się robić nie dało, do tego w dolinkach nie było mgiełek więc...aaaa się przynajmniej dotleniłem, ale miejsce i tak chciałem pokazać na forum, bo IMO bardzo sympatyczne i dobre na wypady fotograficzne. Jakbyś miał jakieś namiary w Beskidach na miejsca, w które warto pójść/pojechać (generalnie dam radę dojechać prawie wszędzie ) i chce Ci się podzielić takimi info to daj znać na PW.

Serdecznie dziękuję za komentarze

Uprawnienia umieszczania postów