Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Sztuka

Domyślnie

Ja również się nie znam na sztuce. Może to jest art, a może nie. Swoją drogą zaraz cyknę parę fotek bez ostrości kilku plamą i wystawię za 1/2 ceny. Coś czuję, że będę bogaty.

Domyślnie

Powinni wrzucić te zdjęcia na forum , od razu ceny by spadły
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Jestem potencjalnym milionerem.
    Trójka jakaś tania. Ciekawe czy syf na matrycy to też zabieg artystyczny.

Domyślnie

SZTUKĄ jest chyba takie zdjęcia sprzedać a nie zrobić

jeden z autorów "o sobie"
    Fotografuję od początku lat 90. Fotografuję, ponieważ nie umiem malować.
    Ostatnio edytowane przez verus ; 27-04-2010 o 10:55

Domyślnie

Nie wiem czemu rozwazacie nad artystycznoscia zdjec, skoro w sztuce najwazniejsza jest atystycznosc autora. Na tym polega caly pot i praca wlozona przez artyste - zostac nim. Dalej jest juz z gorki. Nalezy tylko pic z opowiednimi ludzmi i jak najmniej zrozumiale mowic o swoich dzielach.

Domyślnie

W momencie kiedy te prace powstawały mogły zakrawać na sztukę. Inna sprawa, że w oryginale na pewno wyglądają inaczej. Być może są to jakieś dzieła, które są wyrwane z kontekstu i przez to niezrozumiałe. Oglądałem "Ruchańce" Cezariusza Andrejczuka - pojedyncze fotografie mogą być całkowicie niezrozumiałe. Z pokazu slajdów pokazanego przez autora wyszedłem z otwartą gębą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelPrzez Zobacz posta
    Oglądałem "Ruchańce" Cezariusza Andrejczuka - pojedyncze fotografie mogą być całkowicie niezrozumiałe. Z pokazu slajdów pokazanego przez autora wyszedłem z otwartą gębą.
    ""Ruchańce" to nowe oblicze mojej twórczości fotograficznej. W 2004 r. wynalazłem zestaw eksperymentalnych technik fotograficznych, polegających na rejestracji przez długi czas nieruchomych obiektów (drzew, gałęzi, liści) aparatem znajdującym się w ruchu. Efektem są niezwykle malarskie obrazy, olśniewające feerią barw i kształtów. Mają przy tym głębszy wymiar – przekraczając banalną dosłowność świata stają się pomostem miedzy tym, co znane, a tym, co przed nami ukryte. Ujawniają podskórne, tajemnicze wibracje Natury. Są jakby odbiciem absolutu; nie można zobaczyć piękna i doskonałości wprost, dostępne są jedynie ich emanacje... "

do tego to trzeba być wielkim artystą
    swoją drogą zdjęcia ciekawe.

Domyślnie

Beksiński jakiś taki tani.

http://www.artinfo.pl/?pid=catalogs&...2=183759&lng=1

Czy w sztuce jest jak w kapitalizmie? Dzieło jest tyle warte za ile ktoś je kupi?
    Jarek

Domyślnie

Nie wiem co z ruchańców jest na www - ale to co widziałem na żywo i z muzyką to jest uczta dla zmysłów. Próbowałem nawet kilka ruchańców zrobić i okazuje się, że to nie jest taka prosta sprawa, a jeszcze inna, że to nie mój pomysł więc taka praca bez wartości by z tego i tak była

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów