Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Problem z bracketingiem - d300s

Witam, wczoraj chciałam sobie włączyć możliwość wykonania zdjęć w BKT, niby wszystko zrobiłam tak jak w instrukcji, czyli ustawiłam ilość zdjęć i krok EV po czy za każdym razem gdy pstrykam wychodzi tylko jedna fotka, co jest nie tak.... przewertowałam już całą instrukcję ale tam są tylko te kroki które wykonuje, tak jak jest napisane w moim poprzednim nikonie d80 działało bez zarzutów nie wiem co w d300s mogę więcej zrobić, skołowana jestem .... Pozdrawiam.

Domyślnie

Włącz tryb seryjny i trzymaj wciśnięty spust migawki.

W D200 na wyświetlaczu monochromatycznym pokazywany jest postęp bracketingu (na drabince ekspozycji; plus pojawia się ikonka BKT) - przypuszczam, że w D300s jest identycznie, choć pewności nie mam

Domyślnie

No ok, mam włączone seryjne, czyli tylko w ten sposób robi się BKT w d300s ???? W d80 robiłam jeden pstryk i pokazywał mi się w 3 fotkach, w zależności jak sobie ustawiłam EV, teraz tu mam większe pole do popisu bo mogę zrobić więcej fot w BKT a boję się poruszenia, czy skazana jestem na statyw w tym przypadku....nie noszę go ze sobą często grrrrrr....dzięki za podpowiedzi...

Oszczędny w słowach Awatar hawk
    Miasto
    Kattowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrisos Zobacz posta
    No ok, mam włączone seryjne, czyli tylko w ten sposób robi się BKT w d300s ???? W d80 robiłam jeden pstryk i pokazywał mi się w 3 fotkach
    Coś chyba pomieszałaś, w żadnym modelu bracketing tak nie działa. Jak przy jednym wyzwoleniu migawki możesz dostać 3 zdjęcia z różną ekspozycją?

Domyślnie

może to była wielokrotna ekspozycja? (multiple exposure)

Można zrobić zdjęcie w RAWie (NEFie) i wywołać z różną kompensacją ekspozycji - będzie podobny efekt z jednego zdjęcia.

Domyślnie

Jak chcesz mieć 3 foty w bkt to musisz zrobić 3 foty
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Pewnie chodzi o BKT WB , bo na 99% w D90 BKT Wb wygląda tak że robisz jedno zdjecie, a dostajesz trzy.

Domyślnie

Kolega pisał o ustawianiu kroku EV więc raczej na pewno nie chodzi o BKT WB
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrisos Zobacz posta
    W d80 robiłam jeden pstryk i pokazywał mi się w 3 fotkach, w zależności jak sobie ustawiłam EV,...
    Cuda i dziwy Miałem też d80 i nigdy nie pamiętam żeby tak tam działało to o czym piszesz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów