Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    Oszczędny w słowach Awatar santiago_78
    Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Question Pierwsza Komunia

Witam. Niedugo bo 9 maja czeka mnie fotografowanie komunii. Jesli chodyi o komunie to nie mialem nigdy z tym do czynienia. Chodzi mi raczej o fotografowanie imprezy na sali tzn jest tam 8 komunii jednoczesnie ok. 240 osob. Jak to widzicie. Jakie kadry. Planuje zrobic odbitki po jednym zdjeciu i wywiesic je do sprzedazy w tym dniu plus albumz jamniki dla kazdej z rodzin. Ile kasowac za odbitke 13x18. Dodam ze za samo fotografowanie nie biore kasy a raczej traktuje to jako reklame. Mysle ze ze sprzetem raczej dam rade. Prosze o rady bardziej doswiadczonych kolegow.
    D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900

Domyślnie

Jak ty to chcesz zrobić w ciągu tego samego dnia?
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

240 osób to szczegół ale odbitki tego samego dnia? raz ze to niedziela a dwa to wątpię żeby jakiś lab ci to zrobił ot tak
    sala pewno też nie będzie potężna wiec pewnie nie poszalejesz z kadrami, ale to takie moje przemyślenia... powodzenia
    .: D700 :. + .: D700 :. + 7x szkło + 8x błysk + 7x radio

Domyślnie

Jeśli traktujesz to jako reklamę to nie możesz brać za to kasy - cóż to za reklama za którą klient musi płacić

Domyślnie

panie i panowie istnieje taka funkcja jak ignore dla przypomnienia
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrpl Zobacz posta
    240 osób to szczegół ale odbitki tego samego dnia? raz ze to niedziela a dwa to wątpię żeby jakiś lab ci to zrobił ot tak
    sala pewno też nie będzie potężna wiec pewnie nie poszalejesz z kadrami, ale to takie moje przemyślenia... powodzenia
    Zaprzyjaźniony LAB pracuje bo to okres komunijny więc z odbitkami nie ma problemu. Biorę kase tylko za odbitki bo w ten sposób mam uzgodnione. Ryzykuję że coś z tego będzie lub nie.

Domyślnie

Moim zdaniem jeżeli to jest 240 osób i każda che mieć jedno zdjęcie i wykonanie tego zdjęcia (ustawienie poprawienie itp.) zajmie ci 1 min. to łączyn czas wynosi 4 godziny. Jeżeli obrobienie fotki zajmie Ci również 1 minutę to znowu masz 4 godziny czyli łącznie 8. Myślę że szanse są ale jak zatrudnisz z 10 osób aby zdążyć wręczyć twoje foty w ciągu tej imprezy - to założenie w przypadku tylko 1 zdjęcia i w przypadku że każde ci wyjdzie od pierwszego strzału.

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Obróbkę będę robił dopiero w finalnej wersji zdjęć po niedzieli, a te pojedyńcze wywołuję prosto z puszki (czas) żeby wszyscy goście póki będą "w kupie" mogli ew. zobaczyć i wybrać. Robię tylko przyjęcie bez kościoła. Zdjęcia grupowe, portret dzieci + rodzice, dziadkowie itp.

Domyślnie

No to powodzenia - jak dla mnie to jest jakaś wypucha.

Domyślnie

Nie powinieneś brać pieniędzy za te zdjęcia, w końcu reklama się liczy. Albo co najwyżej tyle ile płaciłeś za odbitki.
    I tak przez najbliższych parę lat.
    puszki...słoiki... trochę popsutych przetworów...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów