Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Roztoczańskie poletka

Domyślnie

Kadrowo bardzo mi sie podoba ale mam wrazenie ze nie wstrzeliles sie z ostroscia.......moge sie mylic!

Domyślnie

Mz to dobrze, ze nie boisz sie grac GO, widzialem to juz nie raz w Twoich pracach. Mi sie to zdjecie podoba glownie ze wzgledu na ciekawa kompozycje tworzona przez kontrastujace polacie ziemi i wcinajace sie zielone skrawki.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Wiem, że Greg miał zapewne na myśli pierwszy plan pracy. Nie ukrywam, że mz ostrość pierwszego planu nie jest wymogiem koniecznym w tym kadrze. Operując teleobiektywem nie stanowi dla mnie nigdy priorytetu - aby ostrość wszystkich planów była koniecznym wykładnikiem budowy kadru. Każdy inaczej to odbiera ale dla mnie w tym konkretnie wypadku nie widzę nic ciekawego na 1 planie co powinno być podkreślone. Dzięki takiej GO, widz naturalnie koncentruje się na motywie głównym w oddali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    .... Dzięki takiej GO, widz naturalnie koncentruje się na motywie głównym w oddali.
    Ale wiesz ile ten nieostry 1-szy plan zajmuje ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Wiem, że Greg miał zapewne na myśli pierwszy plan pracy. Nie ukrywam, że mz ostrość pierwszego planu nie jest wymogiem koniecznym w tym kadrze. Operując teleobiektywem nie stanowi dla mnie nigdy priorytetu - aby ostrość wszystkich planów była koniecznym wykładnikiem budowy kadru. Każdy inaczej to odbiera ale dla mnie w tym konkretnie wypadku nie widzę nic ciekawego na 1 planie co powinno być podkreślone. Dzięki takiej GO, widz naturalnie koncentruje się na motywie głównym w oddali.
    Nie o to mi chodzilo......odnosze wrazenie ze zamiarem twoim bylo wstrzelic sie w drzewa.....a wydaje mi sie ze same drzewa sa lekko nieostre a za to pole z tylu juz tak

Domyślnie

Greg - może to kwestia kompresji, u mnie na odpalonym tiff na pełnym ekranie drzewa są w polu ostrości.

Domyślnie

Greg - może to kwestia kompresji, u mnie na odpalonym tiff na pełnym ekranie drzewa są w polu ostrości.
    Mozliwe

Domyślnie

Bardzo ladny kadr, fajnie pomyslany Jestem na mocne TAK!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Ładne światło.Piękny klimat byłby gdyby nie ta fosforyzująca"żółtozieloność".
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów