Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Lightroom

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie Lightroom

Witam
    Mam pewien problem w trakcie obróbki zdjęcia w lightroomie program się zawiesza, i po jakichś 30 40 sekundach znowu zaczyna działać. Wszystko wygląda tak jakby komputer nie wyrabiał. Jednak sprawdzałem na stronie Adobe wymagania sprzętowe do lightroomehttp://www.adobe.com/pl/products/photoshoplightroom/ i sprzęt który posiadam spełnia wszystkie wymagania z dużą rezerwą. Czy ktoś może wie jaka jest tego przyczyna.

Konfiguracja komputera:
    Płyta główna - Asus p6t deluxe v2
    Procek - i7 920
    Ramy - pc 3 10666 3x2gb
    Grafika - GeForce 9800gt 512 mb
    Dysk - Caviar z serii green 500 gb

Z góry dzięki za odpowiedz.

Domyślnie

Geez, u mnie na lapku z C2D 2GHz i 2GB ramu działa całkiem szybko, więc to raczej nie to.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pampek83 Zobacz posta
    Konfiguracja komputera:
    Procek - i7 920
    Ramy - pc 3 10666 3x2gb
    To sobie dysk wybrales! Pogratulowac... Cala maszyna wypasiona, a dysk "green". To jest seria dyskow do trzymania archiwum lub do leniwej roboty biurowej, a nie dla stacji do obrobki zdjec. I wlasnie tutaj mozna sie doszukiwac problemow. Mam greena 2 TB, wlasnie jako archiwum, i tez dlugo jeczy kiedy mu wrzuce ciurkiem duzo plikow. Na szczescie przerzucanie danych na niego to sporadyczne przypadki, wiec nie przeszkadza mi to zbytnio. Jednak nigdy bym nie pomyslal nawet o tym, zeby uzywac jako dysk bazowy w zestawie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja również miałem podobny problem z adobe lightroom. Mulił nie tak długo jak u ciebie, jednak było to denerwujące na tyle, że zdecydowałem się sformatować partycję systemową i przeinstalować system - pomogło.
    A może program antywirusowy powoduje przymulanie programu? Spotkałem się z tym kiedyś tyle, że spowolnieniu uległ cały sytem i kilka "większych" programów, np. ms office.
    FX i takie tam...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To sobie dysk wybrales! Pogratulowac... Cala maszyna wypasiona, a dysk "green". To jest seria dyskow do trzymania archiwum lub do leniwej roboty biurowej, a nie dla stacji do obrobki zdjec. I wlasnie tutaj mozna sie doszukiwac problemow. Mam greena 2 TB, wlasnie jako archiwum, i tez dlugo jeczy kiedy mu wrzuce ciurkiem duzo plikow. Na szczescie przerzucanie danych na niego to sporadyczne przypadki, wiec nie przeszkadza mi to zbytnio. Jednak nigdy bym nie pomyslal nawet o tym, zeby uzywac jako dysk bazowy w zestawie.
    No nic mam jeszcze jeden dysk seagate 500gb.

Zrobie tak jak zbyszek.wozniak mowi. Przeinstaluje sys na seagata i zobaczymy.

Dzięki wielkie z porady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pampek83 Zobacz posta
    Witam
    Mam pewien problem w trakcie obróbki zdjęcia w lightroomie program się zawiesza, i po jakichś 30 40 sekundach znowu zaczyna działać. Wszystko wygląda tak jakby komputer nie wyrabiał. Jednak sprawdzałem na stronie Adobe wymagania sprzętowe do lightroomehttp://www.adobe.com/pl/products/photoshoplightroom/ i sprzęt który posiadam spełnia wszystkie wymagania z dużą rezerwą. Czy ktoś może wie jaka jest tego przyczyna.

Konfiguracja komputera:
    Procek - i7 920
    Ramy - pc 3 10666 3x2gb

Z góry dzięki za odpowiedz.
    Wyłącz plik strony by zmusić winzgrozę do używania intensywniej RAM a nie wrzucania rzeczy na dysk. Jaki masz system? Windows 7 64 bit czy Vista 64 bit ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

system to win 7 64bit

Uprawnienia umieszczania postów