Szukaj
Na pierwszych dwóch zabrakło ostrości, ja bym ich nie wstawiał. Za to trzecie bardzo ładne - kolorki, dynamika, kadr i ostrość.
D300 + Delta MB-D80 + Tamron 28-75m + Takumar 50mm 1.4
Co do gatunku to nie dzięciołek tylko dzięcioł średni (gratuluję spotkania - ja jeszcze nie miałem przyjemności go nawet zobaczyć). Od dzięciołka różni się przede wszystkim tym, że jest jasnoróżowy na podogoniu - dzięciołek jest tam biały w czarne cętki. Średni jest też od niego większy o jakieś 10 cm.
P.S. Porównaj sobie też zasięg czerwonej czapeczki na głowie z Twojej dwójki z tym zdjęciem dzięciołka. U średniego sięga ona aż do potylicy.
Ostatnio edytowane przez sekta ; 24-04-2010 o 13:22
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Dzięki Mateusz za linki do galerii - teraz widzę ile jeszcze pracy mnie czeka - zdjęcia fantastyczne.
Fakt, ze ostatnio mam farta i co się urwę z aparatem na parę chwil trafiam na jakieś ptaszory
Prędzej czy później i Ty trafisz. Ostatnio miałem spotkanie chyba z zawodowcem fotografem przyrody na bagnach Puszczy Kozienickiej - z krzaczorów wylazł na mnie facet cały w ubraniu maskującym okutany w siatki maskujące.
Nawet się trochę wystraszyłem że to jakiś czub - jak podszedł to zobaczyłem że ma aparat i obiektyw snajperski na
trójnogu oczywiście też to wszystko okutane siatkami maskującymi. Rozmowny nie był. Spojrzał tak jakoś z politowaniem na mnie - obawiam się że takie gustowne ubranka też mnie czekają.
pozdrawiam
Mariusz
Tak "trójka" bardzo dobra
Troszkę za ostre światło ale 3 sympatyczna.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Fajny model, wybieram trójkę.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
jak poprzednicy wybieram 3
pozdr.
nikony dwa i jakies szkła
Skontaktuj się z nami