Cytat Zamieszczone przez QuadMan Zobacz posta
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, masz na myśli moduły analogowe dosłownie ? Takie do transmisji dźwięku np. ?

To już chyba lepiej kombinować z max. silnym nadajnikiem i obcinaniem słabych sygnałów komparatorem, poprzez regulację jego progu. Myślałem też o czymś w rodzaju AGC ( ale nie regulacja wzmocnienia, a automatyczna regulacja progu komparatora w zależności od poziomu odebranego sygnału )- ale ze względu na "impulsowy" - ( ASK ) charakter modulacji, bez wysyłania jakichś dodatkowych danych nie wiem jak to zrealizować.

Przyjrzę się jeszcze raz PDF-owi od MAX1473, z tego co widzę, jest bardzo podobny ( jeśli nie identyczny ) do TDA5210.

Pozdrawiam, QuadMan
Dokładnie miałem na myśli analogowe moduły takie jak w zestawach do karaoke z All.. po 30zł/szt (chyba są analogowe ?).
Przy silnym nadajniku, można obciąć dolną część amplitudy sygnału. Niestety nie mam pojęcia o elektronice i zastanawaiam się, jak to się wyrobi z przebiegami czasowymi impulsów. Słowo "komparator" przeczytałem po raz pierwszy dziś w Twoim poście (reszta to google ). Ale od wiedzy co to jest "komparator", do jego regulacji jego progu droga daleka...
W końcu nie potrzebujemy jakiś kosmicznych modółów łączności, a jedynie prostego a jednoczesnie szybkiego CW .