Nie znam się na elektronice, ale taki sposób jest chyba niemożliwy do wykonania. W SB 800 błyskiem steruje prawdopodobnie procesor...
Ingerencja w moc błysku jest możliwa w przypadku lamp studyjnych, gdzie jest to kwestią ładowania kondensatorów do określonej pojemności.
Na dzień dzisiejszy rozwiązanie jakie zastosowałem w swojej lampie pozwala nam na całkowite pominięcie pominięcie diody ( sensora CLS ) w Sabinie i sterowanie sygnałami za pomocą zwierania i rozwierania styków w sekwencji:
Sygnał radiowy - styki zwarte ( logiczna jedynka )
Brak sygnału - styki rozwarte (logiczne zero )
Wysyłając odpowiednia sekwencję impulsów radiowych (skopiowanych ze sterowanika błysku ), możemy (prawdopodobnie) wysterować lampy w systemie CLS.
Do całej komunikacji wystarczy (hipoteza) nadajnik Phottix z fotodiodą i odbiornik Phottix połączony z gniazdem PC jakie wyprowadziłem na zewnątrz ( wciąż nie mam zestawu Phottix do testów).
Jak się wyrobię z czasem i znajdę chwilę, podłączę miernik do diody w SB 800 i sprawdzę reakcje na dostępne mi długości fali
Na chwilę obecną mogę jedynie powiedzieć, że Sabina jest ślepa na fale o długości 925nm - czyli diody jakich użyłem przy próbach jej wysterowania (sprawdzone miernikiem).
EDIT
W każdym razie wydaje mi się, że jesteśmy juz blisko rozwiązania problemu![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami