Trudno dyskutować z ekspertem od światła błyskowego, zwłaszcza gdy moje informacje na temat sekwencji CLS są znikome.
Nie zgłębiałem tematu sekwencji, gdyż nie mam zamiaru programować procesora pod kątem weryfikacji i wprowadzania poprawek w sekwencji CLS. Wychodzę z założenia, że skoro body i lampy komunikują się ze sobą, to posiadają odpowiednie układy do odbioru, weryfikacji i interpretowania sygnału. W tym przypadku nie ma (chyba) potrzeby wyważania otwartych drzwi.
Do tego co chcę zrobić wystarczył mi rzut okiem na wykresy sekwencji CLS i przebiegi czasowe http://dptnt.com/2009/11/nikon-cls-a...ghting-part-i/
Jeśli moje założenia są błędne, okaże się to już wkrótce i wtedy będę szukał przyczyny, w każdym razie nawet czasy rzędu 1/40 000 s nie są barierą dla częstotliwości 433MHz ( można użyć wyższej ).
Z GrzeiskN nie kontaktowałem się jeszcze, choć śledzę wątek ( nie jestem na bieżąco).
Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak, że jedzie do mnie dodatkowy kpl. Phottix i jakieś dodatkowe elektroniczne manele.
O ewentualnych sukcesach i porażkach będę informował na bieżąco.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami