Close

Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 502

Wątek: Radiowy CLS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Czyli jak mam SU-800 i Sabinki, to co bede jeszcze musial miec, zeby te Sabinki odpalac radiowo przez tego SU?
    Jak wszystko klapnie do końca to będzie potrzeba:
    Nadajnika i tylu odbiorników ile zdalnych sabin.

Pozdrawiam,
    Tomek
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    Jak wszystko klapnie do końca to będzie potrzeba:
    Nadajnika i tylu odbiorników ile zdalnych sabin.
    Czy SU i SB trzeba bedzie w jakis sposob rozbebeszac, czy wszystko nadajnik i odbiorniki bedzie mozna normalnie polaczyc z tymi urzadzeniami poprzez ich gniazda?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymancjo Zobacz posta
    [...]właśnie się dowiedziałem że mojego kochanego psa w domu rodziców [...]
    Mam nadzieję, że się z tego wyliże...

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Czy SU i SB trzeba bedzie w jakis sposob rozbebeszac, czy wszystko nadajnik i odbiorniki bedzie mozna normalnie polaczyc z tymi urzadzeniami poprzez ich gniazda?
    Można to zrobic na wiele sposobów, generalnie tak bez rozbierania to można przymocować diody do SU 800 i czujnika w lampie przy pomocy jakiejś przyssawki, czy innej gumki od majtek zupełnie nie ingerując w urządzenie.
    Można też oba urządzenia wmontować w SU 800 i lampy ( o ile uda się dobrac odpowiednio małe nadajniki, a w sterowaniku i lampach będzie na nie miejsce), oczywiście w tym przypadku tracimy gwarancję na sprzęt, ale całość staje się bardziej poręczna równiez z tego względu, że moduły radiowe mogą korzystać z zasilania lampy i sterownika błysku.
    Przez standardowe gniazda w urządzeniach niczego się nie podłączy, ale można wyprowadzić dodatkowe ( tak zrobiłem w Sabinie).
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 13-05-2010 o 23:34

Domyślnie

Bez rozbebeszania da się, tylko nie przez gniazda a kierując diody nadawcze dodatkowych odbiorników do czujek lamp.
    Art Erie już widzę wykminił sposób " na przyssawki"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Mam nadzieję, że się z tego wyliże...
    Oj ja też, już nie mogę wysiedzieć a dopiero jutro po pracy mogę pojechać i zobaczyć jak się trzyma. W każdym razie już był u weterynarza i "so far so good".

Dzięki za troskę, appreciated !

Przepraszam, że post pod postem.

Domyślnie

Jak dopracujecie szczegoly, przeprowadzicie testy i zbudujecie gotowe urzadzenia, to ustawiam sie pierwszy w kolejce do zakupu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek.evo Zobacz posta
    czytałem temat i ciekaw byłem czy dacie radę, szczególnie Art Erie bo co chwila stawia sobie niezłe cele. Szacun za determinację i pomysły. Teraz czekam aż zrobisz tego 8m riga co zrobi ostre foty
    Do riga muszę jeszcze zaprojektowac obrotnicę, więc wszystko rozgrzebane jak przeróbka mojego samochodu
    Póki co trzeba dokończyć CLS, bo jak się odłoży to znów będzie czekał na realizację "ruski rok", a szkoda by było nie korzystać z bajeru

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Jak dopracujecie szczegoly, przeprowadzicie testy i zbudujecie gotowe urzadzenia, to ustawiam sie pierwszy w kolejce do zakupu.
    Będzie tutek krok po kroku, a sprawa jest na tyle prosta, że w zakładzie RTV poskładają Ci za flaszkę

Zresztą gotowca też dam kumplowi do lutowania, bo się na tym nie znam
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 13-05-2010 o 23:51

Domyślnie

No to gratulacje
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 27 z 51 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów