Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Autoportret

Domyślnie Autoportret

Witam,
    To mój pierwszy autoportret, obiecuję, że zniosę wszelką krytykę

Dwie wersje: kolor i b&w

1.

2.
    D5000 + N18-55 + N55-200

Domyślnie

B&W zdecydowanie lepsze. Coś się z ostrością chyba porobiło.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

kadry mogą być. ale: wb skopany i chyba rowniez zbyt duze nasycenie, światło również, ostrości nie ma w ogóle, nie podoba mi się konwersja do bw.

pzdr.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Słabiutkie światło, chyba jakieś żarówki tylko z jednej strony, w dodatku bez odbicia z drugiej. WB skopany. B&W mało kontrastowe...., ale modelka bardzo ładna więc potencjał jest
    Spróbuj powtórzyć w dzień nawet podobny kadr tylko stań przy oknie, ustaw sobie WB na białą kartkę...chociaż w świetle dziennym powinien sobie poradzić. Fajnie by było gdybyś jeszcze dała coś białego po przeciwnej stronie okna , rozświetliło by fajnie cienie....ale próbuj dalej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Barcin/Bydgoszcz

Domyślnie

Poruszone trochę.

Domyślnie

To że poruszone to jest najmniej istotne. Światło tragiczne, co już zauważyli przedmówcy. Lewe oko w cieniu wygląda w nim na podbite. Balans kolorów jest bardzo zachwiany - zdjęcie się praktycznie nie nadaje do obróbki z formatu JPEG. Kadrowo i modelkowo (prosto ale skutecznie) - na to przyjdzie jeszcze czas - najpierw technika wykonania. Światło, cienie, balans bieli, ostrość.

Domyślnie

Tak na szybko ja bym to widział tak
    Chociaż faktycznie z tego jpg bardzo ciężko cokolwiek wyciągnąć, poza tym w Rawie można by trochę cieni powyciągać z prawej strony, a najlepiej podczas robienia zdjęć

Domyślnie

Piękna pikseloza.

Domyślnie

Dzięki za uwagi, niestety zarówno w kwestii fotografii jak i obróbki jeszcze dużo przede mną, ale ciągle się uczę
    Pozdrawiam wszystkich
    D5000 + N18-55 + N55-200

Uprawnienia umieszczania postów