bardzo dobre. ladnie wyciagnales kolory i szczegoly.
Szukaj
bardzo dobre. ladnie wyciagnales kolory i szczegoly.
niesamowite wrażenie...
Bardzo mi się podobaja
pozdrav
Szczerze bez zachwytów,ot tak takie sobie widoczki,brak tego czegoś co powinno przyciągać oczy.
EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
Insta : @pan_portrecik
jedynka na piątkę
gratuluję doboru obiektu pod efekt
trochę jak z Hartwiga w podczerwieni
trochę, ale to już bardzo dużo![]()
spokojnie...snieg troszke popada i "prawie" podobne fotki będzie mozna robić bez filtra IR...
PS: choć prawie robi ogromną różnicę![]()
Pozdr. Darek
D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX
Zdjęcia B&W w IR wykonuje się dość łatwo ( poprawiając poziom i kontrast) natomiast uzyskanie „prawidłowych” kolorów to na razie dla mnie czarna magia. Tak naprawdę na 10 zdjęć 1 jest dobre, decydujące znaczenie odgrywa oczywiście temperatura obiektów utrwalanych, najlepsze są dni o temp. pow. 30 st. C przy pełnym nasłonecznieniu. Problem stanowi zachowanie ostrości przy tak długich czasach oraz szumy matrycy.
z takiego orginału
słaby efekt (przykładowy)
Dziękuje wszystkim za opinie. Zapraszam na IR2
|N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |
przyjemne![]()
O dosc banalnej prawdzie, ze w IR trzeba tak samo dobrac najpierw ciekawa scenke i jeszcze uwzglednic pewne zmiany z tytulo odwzorowania IR, praktycznie kazdy juz chyba wie i w jednym ujeciu jest nawet ciekawie, ale interesowaloby mnie, aby na "zwykla" fotke nalozyc tylko delikatnie wersje IR (zmiksowac). Ciekawi mnie, co by z tego wyszlo. Wersja IR niekoniecznie kolorowa. Ba, moze nawet test w rodzaju 25, 50 i 75% bylby pogladowo ciekawy...![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Fajnie mozna tworzyc "inna rzeczywistosc"
Dzieki za mozliwosc obejrzenia.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami