Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: widoczek

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

d90 1 i 3 niestety jest mocno przeostrzone i pojawiają się bardzo rzucające się w oczy "białe obwódki", strasznie to psuje całościowy odbiór zdjęć, które jak dla mnie kadrowo są całkiem ok. 3 to nawet sporo więcej niż tylko ok

Domyślnie

ostatni chyba w watku szkoleniowym i czekam ...

Domyślnie

WWHooooooaaAAA co to za ramka?? Zdjecie slabe......znowu przeostrzone.....czy ty nie widzisz tej kaszki! Mialem kiedys s5600 ale nigdy takiej kaszy nie mialem...!

Domyślnie

poprawie sie z ta kasza...
    zainstalowalem wczoraj photoscape idac za wasza rada i moze dlatego takie radosne oznaki mojej zabawy...

Domyślnie

Photoscape niewiele osiagniesz....sciagnij triala Capture NX i jak tobie radzilem poogladaj tutoriale na youtube......o wiele wiecej i lepiej to obrobisz w NXie niz Photoscape!

Domyślnie

wlasnie sie nim bawie. dzieki za wskazowki.
    powiem tez ze nie spodziewalem sie tak zlej jakosci zdjec wyswitlanych na stronie forum.
    Musze to brac pod uwage. Jako ze nie bylo komentarzy pod tytulem: chlopie sprzedaj aparat i kup se lopate,
    moze/chyba nie jest tak bardzo zle kadrowane jak na totalnego zoltka.

choc z drugiej strony czytajac forum wiem ze staracie sie byc uprzejmi.
    uff...dluga droga... poprawie sie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    moze/chyba nie jest tak bardzo zle kadrowane
    kadrowanie IMO jest naprawdę w porządku. Tylko jak ja jakieś 15 lat temu zaczynałem swoją przygodę z fotografią "na poważnie" to pierwsze co zapamiętałem, to dobrą radę bodajże prof. Łagockiego...a leciało to mniej więcej tak, że najpierw zdjęcie musi być dobre technicznie, dopiero potem możesz myśleć o całej reszcie. Innymi słowy technika to podstawa, bez której oczywiście masz szanse zrobić dobre zdjęcie, ale to nie będzie świadome fotografowanie tylko przypadek.

Domyślnie

Kadrowo te drogi sa spoko....ale trudno mi to ocenic bo male sa.......widac lepsza obrobke i to sie chwali'

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów