Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Efekt lewitacji

Domyślnie

Myślałem że to kobieta, bo spodnie które ma postać po lewej nie bardzo wyglądają na męskie (no chyba że się nie znam), no i do tego te pomalowane paznokcie i makijaż

Domyślnie

Seeth, mi też zdarza się nosić takie spodnie, nie mówiąc już o tym że też potrafię sobie pomalować paznokcie na jakąś imprezę albo koncert.
    Coraz ciężej stwierdzić kto dziewczynka a kto chłopczyk w dzisiejszych czasach

Domyślnie

Rozkminianie kto chlopak kto dziewczyna zostawie,
    lampy mozna przeciez wyzwolic w CLS,
    a co do zdjecia to ja bym obstawial tak
    podskok synchroniczny (troche prob ale da sie zrobic)
    twarze sfotografowane oddziennie i wklejone (przy podskoku, nawet lekkim trudno o "bezruch" twarzy i wlosow)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    twarze sfotografowane oddziennie i wklejone (przy podskoku, nawet lekkim trudno o "bezruch" twarzy i wlosow)
    a to nie prościej byłoby wkleić całą postać?

Domyślnie

Jako grafik powiem z całą stanowczością, że na tym foto nie było raczej żadnego gmerania z wycinaniem kawałka twarzy, włosów, itp.
    Jeśli chodzi o światło to faktycznie, mogło być CLS (radio daje ograniczenia synchronizacji z migawką, 1/200 wydaje się za długim czasem na zamrożenie takiego ruchu)
    Wprawdzie miałem wątpliwości jak CLS może sobie poradzić w sytuacji outdoorowej, ale właśnie poszperałem na jutubie i ten filmik rozwiewa moje wątpiwości:

http://www.youtube.com/watch?v=dOa05ePzXJA

Zastanawiający jakkolwiek pozostaje fakt, czy oni faktycznie podskoczyli wszyscy razem równo. Facet po prawej ma dosyć szeroko rozstawione nogi, co zdawałoby się przeczyć możliwości wykonania skoku w takiej pozycji. Sam nie wiem...

Domyślnie

Po prostu - ze statywu, 3 klatki na której każdy skacze osobno w swoich miejscach i nałożenie na siebie w PSie...

Domyślnie

Normalnie podskoczyli a krótki czas ich zamroził.
    Mimo pozornie obojętnych min widać napięcie w mięśniach szyi.
    No i te wisiory, bransoletka...normalnie podskoczyli, nic więcej nie było ruszane.
    Może być składane z oddzielnych ujeć, tego nie potrafię odróżnić.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Teraz sobie dopiero powiekszylem ten obrazek i rzeczywiscie woytec ma racje, widac napiecie miesni

Domyślnie

Nawet i na 1/200 zrobisz takie zdjecie. Trzeba sie po prostu wstrzelic w moment miedzy ruchem w gore i w dol. Wystarczy kilka prob, zeby tego "dokonac".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Exif - f5.6, 1/125s, lampa błyskowa: nie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów