Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Dziwne prześwietlenia - co to za wada?

Witajcie,

Wywołałem ostatnio zdjęcia testowe z nowego korpusu analogowego. Na niektórych zdjęciach pokazały się dziwne prześwietlenia. Zastanawiam się, czy to wada materiału (zbliżała się data ważności, a w sklepie leżał zakurzony na zapomnianej półce), czy też wada sprzętu. Problem pokazuje się tylko na kilku zdjęciach. Oto przykłady:
    Widać to na pięciu ostatnich klatkach. Może też być, że w jakiś cudowny sposób puszka się otworzyła (a raczej ktoś ją otworzył)

Proszę uprzejmie o pomoc.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

raczej materiał ....
    miałem coś takiego kiedyś na jakimś starym fuji - był grupo po terminie ważności, a i odczynniki w których wywoływałem też były nie pierwszej świeżości
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

To zwykłe zaświetlenie materiału przez nieuwagę. Otwarcie puszki lub brak szczelności. Coś z tych tematów.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

Otwarcie puszki w niewyjaśnionych okolicznościach jeszcze przełknę, ale brak szczelności to raczej nie.. Ten aparat kosztował mnie majątek!! Całe 22,50 PLN..
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

raz też miałem zafarb ... fioletowy .... ale to przez własną głupotę, bo mi film (w kasecie) do roztworu wody z solą wpadł ...
    nie pytaj co robiłem
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    Otwarcie puszki w niewyjaśnionych okolicznościach jeszcze przełknę, ale brak szczelności to raczej nie.. Ten aparat kosztował mnie majątek!! Całe 22,50 PLN..
    To padłeś na koszta strasznie. Jak Ty sie teraz podniesiesz?
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

A gdzie wołałeś? Takie kwiatki się nie żadko w mediamarkcie zdażały (kolage nagminnie wołał tam filmy). Ewentualnie materiał. Jak sam słusznie zauważyłeś filmy też mają datę przydatności.
    Pozdrawiam:
    tatusiek

Domyślnie

Wołałem w aptece - jak każdy film c-41 w Irlandii No nic, pożyjemy do następnej rolki i zobaczymy. Będą około 10tego maja.
    Pozdrawiam, Kamil

Uprawnienia umieszczania postów