Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie [D90] Znak wodny

Witam,

Chciałbym Was spytać czy istnieje możliwość dołączania przez soft wgrany do D90
    jakiegoś konfigurowalnego znaku wodnego który automatycznie będzie dodawany
    do każdego ze zdjęć?

Od razu powiem że dodawanie znaku wodnego w trakcie obróbki fotek nie wchodzi w grę.

Domyślnie

Możesz przecież w PS czy innym programie zrobić AKCJĘ która doda do każdej foty taki znak.
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

W menu retuszu jest nakładanie zdjęć... można z tym pokombinować, ale czy to ma sens, moim zdaniem NIE
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Interesuje mnie po co tobie znak wodny

Domyślnie

Jezu ale macie problem
    Przykladow moze byc milion. Pierwszy z brzegu: facet prowadzi sprzedaz internetowa i nie chce zeby ktos wykorzystywal jego zdjecia.. Zdjecia nie musza byc perfekcyjne ale musza posiadac znak wodny..

pzdr
    d5000 + 18-105VR + 35/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez budyn80 Zobacz posta
    Jezu ale macie problem
    Przykladow moze byc milion. Pierwszy z brzegu: facet prowadzi sprzedaz internetowa i nie chce zeby ktos wykorzystywal jego zdjecia.. Zdjecia nie musza byc perfekcyjne ale musza posiadac znak wodny..

pzdr

Dokładnie to miałem napisać Podobnie ma się sprawa z datą naniesioną na zdjęcie. Nie wszyscy przecież używają aparatu do celów "artystycznych".
    D610, V1, FM2n

Domyślnie

Widzę ze mój post rozpętał burzę...

A powód jest prosty - zdjęcia nie są obrabiane a na etapie ich robienia chce zaznaczyć z którego z użytych aparatów pochodziły...

Więc może ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem?

Domyślnie

a EXIF nie starcza?
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Ja swoje zdjęcia podpisuje w dolnym prawym narożniku, w ten sposób, że po skadrowaniu mocne punkty zdjęcia są w innych miejscach, w exif pozostawiam tylko copyright i datę zrobienia oraz ewentualnie dokładam pozycje GPS w której byłem jak robiłem zdjęcie (pozostałych danych takich jak nr seryjny aparatu migawka przesłona i iso nie pozostawiam celowo).
    Robię tak z dwóch powodów, po pierwsze nie wstydzę się moich zdjęć, po drugie podpisując je pokazuje, że to ja je zrobiłem a nie nikt inny.
    Jak ktoś nie chce podpisywać niech nie podpisuje i tyle, a nie wali komentarze po co to.

Znak wodny łatwo i wygodnie dodaje się faststone viewerem bez kupowania bezsensownie drogiego photoshopa
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów