Hej
Mam problem z lampą gdyż nie wiem jak osłabić siłę błysku. Mam założony dyfuzorek a pomimo to zdjęcia wychodzą przepalone.
Tryb w aparacie A, lapa w TTLu.
Nie mam niestety instrukcji do lampy
Będę wdzięczna za pomoc.
Szukaj
Hej
Mam problem z lampą gdyż nie wiem jak osłabić siłę błysku. Mam założony dyfuzorek a pomimo to zdjęcia wychodzą przepalone.
Tryb w aparacie A, lapa w TTLu.
Nie mam niestety instrukcji do lampy
Będę wdzięczna za pomoc.
A nie możesz porostu ściągnąć sobie instrukcji Pdf. z netu.
nie za bardzo wiem skąd![]()
Krzysztof Paszkiewicz
Dziękuję za link
Wchodzę na Speedlight SB-800 -> klikam na *pdf -> i pokazuje się komunikat Not found error
No nic, pozostaje mi więc kupno instrukcji na Allegro.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Google + sb-800 instrukcja = http://instrukcja.pl/i/nikon_sb_800
nic prostszego jak ustawić korektę w aparacie lub na lampie naciskając przycisk oznaczony ikonką minusa (dolna część środkowego kółka nastawczego). Korekta ekspozycji pokazuje Ci się w prawym górnym rogu wyświetlacza lampy (co 1/3 EV)
btw...być może Twój problem leży właśnie w założonym dyfuzorze, czasami właśnie tak się w tej lampie zdarza, że z dyfuzorem przepala. Zdejmij i sprawdź bez
wiele przydatnych instrukcji jest na www.elektroda.pl jest tam sb 800
Dziękuję za wszystkie odp.
Byłam dzisiaj w tym kościółku i czasy jakie uzyskałam zestawem D300s + 35/1.8 to ponad 1/100s przy @1.8 i iso800.
Mam teraz pytanie, rozbić zdjęcia bez lampy, zwiększyć przysłonę czy obniżyć ISO?
Poniżej jakich czasów mam ie schodzić?
Czy 14mm Samyangiem przy F/2.8 dam radę zrobić nieporuszone foty? Jakie czasy uzyskam przy 2.8?
Ślub już w najbliższą sobotę![]()
Ostatnio edytowane przez Ania84 ; 10-05-2010 o 11:26
Nie chciałbym być złośliwy ale może uprzedź PM, że nie bardzo wiesz jak swój sprzęt obsługiwać.. ;/
Skontaktuj się z nami