Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Radiowe wyzwalanie błysku.

Witam,

jestem szczęśliwy posiadaczem Nikon D40x i od nie dawna Sabinki 600. Tak jak w tytule, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość radiowego wyzwalania błysku z mojego D40x ? Ewentualnie jaki sprzęt polecacie?

Podrawiam.
    D90 N18-135mm N35mm SB-600

Domyślnie

najtaniej to radiowy chińczyk za 100zł (nadajnik i jeden odbiornik) a błysk ustawiasz w manualu lampy
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Jeżeli można się podpiąć; takie urządzenie jak w linku poniżej da radę?
    http://www.mega-pixel.pl/product-pol...atow-Sony.html
    Ostatnio edytowane przez AdamS1981 ; 23-04-2010 o 14:15 Powód: poprzedni link nie działa

Domyślnie

Celowo dales link do wyzwalacza dla aparatow Sony?
    Jezeli tak, to to z linku nie da rady...
    Poszukaj RF-602 dla Nikona. Albo PT04.
    Ostatnio edytowane przez sote ; 23-04-2010 o 14:29
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Aha, dopiero teraz to zauważyłem. Przepraszam. Ale czy ma to jakieś znaczenie (czyli: podobnie jak w przypadku obiektywów - muszą mieć one odpowiedni bagnet, czy te wyzwalacze to uniwersalne urządzenia)? Ale generalnie chodzi mi o urządzenie o nazwie YongNuo CTR-301P.
    Ostatnio edytowane przez AdamS1981 ; 23-04-2010 o 14:29

Domyślnie

Tego z linka ktorego podales nie wepniesz w sanki nikona, zobacz na fotki - widac to dokladnie.
    Nadajnik od radyjka musi miec taka sama stopke jak sabiny.
    Czy to YongNuo CTR-301P jest w wersji dla Nikona nie wiem - musisz poszperac w necie.
    Dlaczego sie na to uparles?
    Poczytaj na forum w dziale z lampami - znajdziesz tam sporo o roznych innych i z tego co wiem,
    to na ten moment ludziska chwala Yongnuo ale model rf-602.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Nie uparłem się że to ma być akurat ten model, ale to było pierwsze co znalazłem, więc pomyślałem że popytam. Poszukam jeszcze modelu rf-602. A może macie jakiś pomysł jak wykorzystać SB-400 i SB-600 razem. Mam obie, myślałem że sprzedam SB-400, ale jakoś mi szkoda się z nią rozstawać; nie to żeby to było jakieś cudo, ale dzięki małym rozmiarom mogę wziąć aparat z jednym obiektywem w kaburę a małą sabinkę w kieszeń i w drogę... No ale odbiegłem trochę od tematu... Istnieje może nadajnik radiowy z sankami (tak aby: aparat+nadajnik+SB-400 i SB-600 z odbiornikiem na statyw); fajnie by było żeby SB-400 odpalić w TTL, bo 600 musi być w manualu (prawda?). Dodam, że chcę się tym tylko pobawić, więc nie chcę wydać więcej niż 150 - 200 PLN. Nie za bardzo kombinuję?
    Ostatnio edytowane przez AdamS1981 ; 23-04-2010 o 15:31

Uprawnienia umieszczania postów