Witam.
Kolejna fotka z letniej przechadzki
Szukaj
Witam.
Kolejna fotka z letniej przechadzki
Ostatnio edytowane przez robert117 ; 18-04-2010 o 22:16
Na pierwszy rzut oka wyglada bardzo fajnie, ale im dluzej patrze na to zdjecie tym mniejszy zachwyt :P Ja bym jakos inaczej ustawil modelke. A moze poszukałbym innego miejsca. Widzialem juz lepsze Twoje zdjecie.
Podoba mi się, świetna modelka, ładne swiatełko
Fajnie, fajnie kadrowo, i świetne światełko
Preferuję poprzednie zdjęcie z tego cyklu.Tu jest dość ciężko. Kadrowo. Suknia mocno obciąża dół do tego, a wzrok leci gdzieś nie wiadomo gdzie. Tło takie sobie. Światło też nijakie. Zabrakło tu czegoś co udźwignie ten obraz, modelka sama nie wystarczy. Oczywiście fotografia niezła, ale dużo jeszcze jej brakuje do świetności czy nawet do prekursorki.
Dzięki moi drodzy za sugestię, z dziewczynami nie jest tak łatwo![]()
Akurat z Tobą mOSAd nie mogę się zgodzić co do światła. Uważam że było ok, przede wszystkim miękkie i takiego każdemu życzę
Nudne!
Chodzi mi o to, że nic nie wnosi do zdjęcia. Praktycznie jak zdjęcie zrobione w cieniu. Oczywiście, że to jest dobre światło do portretu, ale nie każdego. Nie jest dynamiczne. A temu zdjęciu zabrakło jakiegoś "pazurka" - czegoś, na czym można by zawiesić oko, prócz modelki w dziwnej sukni i pozie... Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć.Światło nie stworzyło tu klimatu, nastroju - może tak to ujmę.
Według mnie jest to dobre światło wtedy, gdy kadr broni się kompozycją, jest w stylu glamour, uwaga jest skupiona na innych elementach. Tu moja uwaga błądzi po zdjęciu, szukając czegoś jeszcze... i nie znajduje. A że kadr luźny, to i światło ma duży wpływ na odbiór.
No, ale innym się podobało, zatem pewnie coś tam sobie bajdurzę (zdarza mi się) po mięcie, nie zwracaj uwagi.![]()
ale modelka bomba, masz jeszcze jakies z tej sesji?
D70s, kilka słoików i chęci do nauki
Skontaktuj się z nami