Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Białe Linie

Domyślnie Białe Linie

Przeglądałem to forum, ale temat chyba nie był poruszany. W moim D700 ( i nie tylko moim), na wysokich czułościach pojawiają się białe linie, które dyskwalifikują zdjęcie pod każdym względem. Wyklucza to korzystanie z wysokich czułości, a głównie po to kupiłem ten aparat. Nie aktualizowałem jeszcze firmware, ale ponoć nie ma tam opcji likwidującej tą przypadłość. Ktoś wie może skąd to się bierze i jak się tego pozbyć? Była już o tym mowa podczas testów aparatu: www.fotopolis.pl/index.php?n=7649 (przedostatnie zdjęcie robione w nocy).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bad4Good Zobacz posta
    Przeglądałem to forum, ale temat chyba nie był poruszany. W moim D700 ( i nie tylko moim), na wysokich czułościach pojawiają się białe linie, które dyskwalifikują zdjęcie pod każdym względem.
    Hmmm... Po warunkach, w ktorych trzeba uzyc tak wysokiego ISO oczekuje sie jakiegokolwiek zdjecia, a nie super chruper... Jak chcesz fotografowac walki bokserskie w nocy, to najwazniejsze zeby bylo widac zawodnikow. W innym wypadku uzyj po prostu statywu.
    Ten brzydki efekt to banding, i nie tylko D700 na to cierpi...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Mojemu koledze serwis wymienił z powodu tej przypadłości matrycę w D700 - na gwarancji.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Mojemu koledze serwis wymienił z powodu tej przypadłości matrycę w D700 - na gwarancji.
    I od wymiany matrycy występuje ten nieszczęsny banding ? czy dalej to samo ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fiolek Zobacz posta
    I od wymiany matrycy występuje ten nieszczęsny banding ? czy dalej to samo ?
    Ponoć wymiana spowodował ustąpienie problemu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ponoć wymiana spowodował ustąpienie problemu.
    Kolega ostatnio nabył nikona D3s, wysłał mi kilka sampli przy iso 128 00 z latarniami ulicznymi i nic, oprócz szumu, tam nie ma. A u mnie (D700) juz od iso 3200 - 4000 pojawiają się od mocnych źródeł światła *wzmocnienia - pasy* ... tak jak na przykładzie tutaj: http://www.fotopolis.pl/download/RS-DOM_9990.JPG
    Ostatnio edytowane przez fiolek ; 18-04-2010 o 23:24

Domyślnie

No to ciekawe. U siebie nie zauwazylem takiego zachowania. Byc moze na wymiar efektu ma wplyw tandem szklo-puszka.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + Epson R2880 i inne duperele

Domyślnie

w D70 mam to samo - w D300s nie zauważyłem - ale poćwiczę wysokie iso ...
    D300s D70 N12-24 N28-105 N70-300 SB900 DIIV8-4,6

Domyślnie

Stig - po to się robi takie aparaty, żeby jednak zdjęcia robiły, i to nawet na wysokich ISO. Mam dziękować za to, że w ogóle robi foty? W końcu za to płacę i to niemało. Na 6400 szum jest oczywisty, ale białe linie już nie. Kto opublikuje taką fotę?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów