Jak co roku wraca problem z tymi futrzakami. Wyrównałem sobie działeczkę i chce dosiać nowej trawki jednak wiem, że te bestie znowu powrócą.
Macie jakieś w miarę skuteczne metody ich odstraszania ?
Szukaj
Jak co roku wraca problem z tymi futrzakami. Wyrównałem sobie działeczkę i chce dosiać nowej trawki jednak wiem, że te bestie znowu powrócą.
Macie jakieś w miarę skuteczne metody ich odstraszania ?
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-04-2010 o 09:40 Powód: lit.
opis w fazie przygotowań ...
Była długa dyskusja o tym, poszukaj.
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Wyszukiwarka nic mi nie wyrzuciła stąd ten temat.
Na Kretę najlepiej polecieć,już mam zapłacone.Uważam że to jest najlepszy sposób walki z kretami,jednak kiedyś
trzeba wrócić i wtedy ... no właśnie,ja zastosowałem i stosuję nadal, elektroniczny odstraszacz na baterię słoneczną.
Działa super,przynajmniej u mnie.
To że coś było (wątek) nie znaczy że nie można znowu![]()
D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
Moje wypociny
Ja tylko jeszcze przypomnę swoją metodę: wbijam w ziemię metalowy pręt i na niego wsadzam butelkę (gwintem do góry, w dnie jest wywiercona dziura), nacinam butelkę z czterech stron (doświadczalnie sprawdziłem, że każda ilość nacięć większa niż 2 też jest dobra) i robię dziurki po jednej stronie każdego z tych nacięć. Zaciskam to sznurkiem i tworzą się skrzydełka. Butelka na wietrze się kręci - trochę pomaga, biorąc pod uwagę to co widzę na polu obok, ale zdarzają się wykopaliska.
Zdaję sobie sprawę, że ciężko to sobie wyobrazić, więc jak ktoś by chciał to moge opisać jaśniej i dokładniej.
PS: Czy wam też podczas pisania na czerwono podkreśla się cały tekst? Irytuje to troszkę. Przepraszam za OT.![]()
No dobra, przekonałeś mnie do naprawy jednej butelki, bo już żadna nie działała tak jak powinna.
Tak to wygląda:
Nie wiem, czy coś tu zobaczycie, bo butelka przezroczysta, ale mam nadzieję, że dobrze widać to co trzeba.
Tylko, że taka butelka ma jeden minus. Strasznie szpeci trawniczek![]()
Skontaktuj się z nami