Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Kretowy problem :)

Jak co roku wraca problem z tymi futrzakami. Wyrównałem sobie działeczkę i chce dosiać nowej trawki jednak wiem, że te bestie znowu powrócą.
    Macie jakieś w miarę skuteczne metody ich odstraszania ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-04-2010 o 09:40 Powód: lit.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Była długa dyskusja o tym, poszukaj.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Wyszukiwarka nic mi nie wyrzuciła stąd ten temat.

Domyślnie

Na Kretę najlepiej polecieć,już mam zapłacone.Uważam że to jest najlepszy sposób walki z kretami,jednak kiedyś
    trzeba wrócić i wtedy ... no właśnie,ja zastosowałem i stosuję nadal, elektroniczny odstraszacz na baterię słoneczną.
    Działa super,przynajmniej u mnie.

To że coś było (wątek) nie znaczy że nie można znowu

Oszczędny w słowach Awatar FalkoN.pl
    Miasto
    Strzyżyno/Koszalin
    D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
    Moje wypociny

Domyślnie

ooo dzięki

Domyślnie

Ja tylko jeszcze przypomnę swoją metodę: wbijam w ziemię metalowy pręt i na niego wsadzam butelkę (gwintem do góry, w dnie jest wywiercona dziura), nacinam butelkę z czterech stron (doświadczalnie sprawdziłem, że każda ilość nacięć większa niż 2 też jest dobra) i robię dziurki po jednej stronie każdego z tych nacięć. Zaciskam to sznurkiem i tworzą się skrzydełka. Butelka na wietrze się kręci - trochę pomaga, biorąc pod uwagę to co widzę na polu obok, ale zdarzają się wykopaliska.
    Zdaję sobie sprawę, że ciężko to sobie wyobrazić, więc jak ktoś by chciał to moge opisać jaśniej i dokładniej.

PS: Czy wam też podczas pisania na czerwono podkreśla się cały tekst? Irytuje to troszkę. Przepraszam za OT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę, że ciężko to sobie wyobrazić, więc jak ktoś by chciał to moge opisać jaśniej i dokładniej.
    Jakiś czas temu wynaleziono fotografię.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Jakiś czas temu wynaleziono fotografię.
    No dobra, przekonałeś mnie do naprawy jednej butelki, bo już żadna nie działała tak jak powinna.
    Tak to wygląda:
    Nie wiem, czy coś tu zobaczycie, bo butelka przezroczysta, ale mam nadzieję, że dobrze widać to co trzeba.

Domyślnie

Tylko, że taka butelka ma jeden minus. Strasznie szpeci trawniczek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów