Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Stara chata.

woda
    Gość

Domyślnie

No nie do konca jednolite. Sadzac po cieniach na chacie slonce jest od strony prawego gornego naroznika wiec prawa strona moim zdaniem ma prawo byc jasniejsza. Inna sprawa, ze Autor chyba celowo podkrecil niektore kolory (w tym blekit nieba) aby nadac zdjeciu wiecej zycia. Czy to sie podoba czy nie to juz kwestia indywidualna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woda Zobacz posta
    No nie do konca jednolite. Sadzac po cieniach na chacie slonce jest od strony prawego gornego naroznika wiec prawa strona moim zdaniem ma prawo byc jasniejsza.
    Taaa... To ciekawe, ze koledze autora wyszlo dobrze (czyli jedynie delikatny gradiencik z gory do dolu, i pewnie jeszcze nieco spotegowany w postprocessie).
    Poza tym zauwaz, ze skoro sadzisz, ze slonce bylo z prawej, do niebo powinno byc coraz jasniejsze w prawa strone. A niestety jasne jest tylko miedzy galeziami, a im dalej w prawo, tym znowu ciemniejsze. Naprawde tego nie widzisz, ze chce Ci sie ze mna na temat dyskutowac? Niebo jest ewidentnie spartolone w Photomatixie -- o czym tu gadac i teoretyzowac?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

woda
    Gość

Domyślnie

OK. Przejscie mogloby byc delikatniejsze. Tu sie zgadzam. Ale mam wrazenie, ze gdyby Autor nie dal tylka z ta ciemna plama nad chata to duzo mniej osob zwrociloby w ogole uwage na niedoskonalosc nieba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woda Zobacz posta
    Ale mam wrazenie, ze gdyby Autor nie dal tylka z ta ciemna plama nad chata
    ... i jasna w tle drzewa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

woda
    Gość

Domyślnie

Nie mam sily. Poddaje sie Ide zapalic fajke pokoju.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów