Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: photobucket.com

Domyślnie photobucket.com

Przed chwilą przeżyłem mały szok...
    używam tego hostingu zdjęć od dawna. Dzisiaj wrzuciłem tam jeden plik i okazało się, że jest straszliwie skompresowany na poziomie serwera.

porównałem przykładowe zdjęcie - na dysku 580kb, na ich serwerze 118kb!

nie znalazłem informacji, by w darmowym koncie tak obcinali "wagę"...

czas zmienić hosting :/

edit:

teraz to zgłupiałem. wrzuciłem tam jeszcze raz to samo zdjęcie, któremu obcięli wagę, pobrałem na dysk i jest ok...580kb.

może to wina uploadera, ewentualnie może po jakimś czasie "leżenia" na serwerze pliki dostają nożyczkami?

sprawdziłem też inne pliki i sytuacja jest identyczna. plik, który wrzuciłem godzinę temu już ma 1/3 wagi niż ten na dysku...
    Ostatnio edytowane przez erde ; 17-04-2010 o 18:32

Domyślnie

Ja "od zawsze" używam imageshack. Może spróbuj tego.

Domyślnie

żaba dość często łapie zawiechy. teraz testuję iv.pl ale dość wolno to pracuje...

Domyślnie

iv po jakimś czasie usuwa pliki!
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

ja uzywam, tinypic.com jak dla mnie najlepsze i najszybsze.

Domyślnie

właśnie doczytałem, 3 miesiące i nara...na iv.

c-man
    Gość

Domyślnie

Imageshack może i "łapie zwiechy" przy uploadzie, ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło widzieć obrazków po usuniętych plikach, a w pozostałych serwisach o których mówicie - owszem...
    Obsługa może i skomplikowana, bo co jakiś czas zmieniają design strony, ale hosting niezawodny.
    Ja używam ImageShack Uploadera - do pobrania z ich strony (są wersje na Windows i Linux) - zero problemów z uploadem.

Domyślnie

erde, a kto jest Twoim dostawcą internetu? Bo tutaj może być pies pogrzebany, a nie na serwerze.

Domyślnie

neostada tp. na innych serwerach (imageshack chociażby) wszystko ok.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Do prezentacji fotografii używam pbase. Nie używam opcji darmowych, płacę jakieś 20$ rocznie, nawet nie wiem co zyskuję w stosunku do opcji darmowej, ale jestem tym serwisem zachwycony.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów