Szukaj
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
wiesz co.....
podoba mi sie 3 - i tylko 3
a ta 5 bym odrazu wykasowal... i tak samo jedynke
pokazales kobiete bardzo niekorzystnie...
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Ale w jakim sensie niekorzystnie??
NEX 5N i M42
a ta 5 bym odrazu wykasowal... i tak samo jedynke
pokazales kobiete bardzo niekorzystnie...Chodzi prawdopodobnie o lekko uciekające okoAle w jakim sensie niekorzystnie??![]()
D700+grip/D200+grip T28-75/f2.8+N50/f1.8+S85/f1.4+T70-200/f.2.8+Nissin Di866+inne graty
Prawdopodobnie się domyśliłem, choć zwróciłem na to uwagę dużo później, jak się dokładnie przyjrzałem...
NEX 5N i M42
Tutaj trochę rozbijamy się o rolę portretu i takich zdjęć. Na ile ma być wiernie, czasem dosłownie, a na ile próbujemy oszukać naturę i pokazać wyidealizowany obraz. Fotograficznie większość jest w porządku (trochę zbyt mocne obróbkowo cienie jak dla mnie zazwyczaj, przy tej modelce), a że oczka modelki tak sobie przypadają do gustu - no cóż... No ale w takim przypadku istotne, które zdjęcia wybiera i pokazuje na profilu modelka - jak siebie widzi, co akceptuje, a co nie. Na parkowych zabrakło trochę rozświetlenia - oprawa oczu za ciemna chociaż w sumie zyskały na 3D.
Dzięki. No właśnie się zastanawiałem, czy nie zbyt ciemno obrobiłem te zdjęcia.
NEX 5N i M42
a mnie sie cały set bardzo podoba, pewnie pokusiłabym się o korektę pod oczami, ale to zawsze decyzja autora, czy ma być naturalnie, a tu jest naturalnie i bardzo dobrze, zblurowane i zszopowane zdjęcia wychodzą mi już uszami, a tu można podziwiać fotografiębrawo dla Ciebie i modelki
![]()
U born unique don't die as a copy...
Nr 2 bardzo fajne...
Sometimes You have to run, before You can walk...
Skontaktuj się z nami