Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Faststone image viewer - problem/pytanie

Witam,

Mam pewnego rodzaju problem i tym samym pytanie. Jako domyślnej przeglądarki używam juz dłuższy czas FS i wszystko jest ok ale gdy próbuje obrobić raw-a w Nx 2 i po zapisie odpalam FS to zdjęcie wygląda nie ciekawie ziarniste, zaszumione, masakra jakaś. W innych przeglądarkach wszystko git. Strasznie jest to irytujące. Znacie przyczynę ? Jak nie to polećcie dobra i szybką przeglądarkę. Dzięki i pozdrawiam.

p.s. Jak dotrę do domu zamieszczę Print Screen-y z zaistniałej sytuacji.
    D60 N18-105 N55-200VR 35/1.8 N50/1.8 SB-900

Domyślnie

ten typ tak ma. tak wyglada skalowanie w podglądzie w FS. Zakodowane tiffy też nie czyta tylko pokazuje czarna strone.

Domyślnie

No to zanosi się na zmianę przeglądarki

Domyślnie

Mam tę przeglądarkę i nie mam z nia żadnych problemów,czyta tiffy,może masz starą wersję,spróbuj zaktualizować ją do wersji 4.0.Tak na marginesie,jest to bardzo dobra przegląarka.
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

Jak najbardziej masz racje co do przegladarki, ze jest dobra. Wszystko jest pod reka. Posiadam 4.0 ale problem wystepuje ! Znika gdy zaznacze opcje wygladzania obrazu ale to chyba nie tedy droga

Domyślnie

Pozwólcie że się podepnę do tematu.
    Używam FastStone 4.0 i do tej pory bylo ok. Kupiłem nowego kompa, zainstalowałem FastStone i przy przegladaniu jpg-ów zdziwienie... kolory wyprane. Pliki po exporcie z PS wygladały zupełnie inaczej. Windowsowska przegladarka radzi sobię znacznie lepiej. Przeinstalowałem ale nadal to samo. Macie jakieś pomysły jak to wyleczyć?

Tu zrzuty ekranu tego samego pliku otwarte w 3 różnych programach:

printscreen z PS

printscreen z FS

printscreen z domyślnej przeglądarki windowsowej

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A masz włączone zarządzenie barwą w menu?

Ustawienia => CMS

PS.
    Obecna wersja to 4.6.
    Medice, cura te ipsum.

Uprawnienia umieszczania postów