Witam!
Mam pytanie:
Czy zestaw lamp do makro z kontrolerem SU-800 będzie właściwie działał (oczywiście, z manualną kontrolą błysku) podpięty do D70s z mieszkiem i obiektywem bez CPU?
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Szukaj
Witam!
Mam pytanie:
Czy zestaw lamp do makro z kontrolerem SU-800 będzie właściwie działał (oczywiście, z manualną kontrolą błysku) podpięty do D70s z mieszkiem i obiektywem bez CPU?
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Obawiam się że nie będzie to biegać. SB200 to lampki wyzwalane tylko bezprzewodowo w CSL, a ten nie pójdzie bez CPU w szkle. Być może sam sterownik SU800 ma możliwość wyzwalania w manualu, ale tego nie wiem i nie liczłbym na to.
pozdrawiam Krzysiaczek
to SB-R200 odpalą bezprzewodowo?
Pozdrawiam.
Masz ten sterownik? Jeżeli tak, to odkręć obiektyw i sprawdź. Jeżeli nie to oboje wróżymy z fusów. Na jednych z warsztatów była prezentacja zestawu SB-R200, jednak na ówczesną chwilę nie potrafiono mi odpowiedzieć czy su8oo będzie działać z body bez iTTL-a. Dziś na stronie:
http://tinyurl.com/y3jchk
piszą że w takiej konfiguracji potrzeba jeszcze kabla SC-30, jednak o samym kablu i jego zastosowaniu nic nie ma.
pozdrawiam Krzysiaczek
Pozdrawiam.
Byłbym wdzięczny, gdyby któryś z użytkowników SU-800 i D70/s, D50 lub D80 sprawdził, czy kontroler nawiązuje łączność bezprzewodową z grupami fleszy (czy odpalą), gdy aparat jest bez podpiętego szkła (ekwiwalent obiektywu bez CPU).
Pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami