łe tam, taki pypeć to tyle co nic![]()
Szukaj
łe tam, taki pypeć to tyle co nic![]()
Credo in unum Deum
Po pierwsze, należy robić zdjęcia a nie bawić się w pixel-peeping
Po drugie, nie bądź taki pewny. Nie będzie... albo i będzie.
Zatem po trzecie, miejcie nadzieję, że poprawili algorytm mapowania od czasu:
http://zoltyserwisfotograficzny.info...kowalczyk.html
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
wysłałem juz zapytanie do serwisu "Witam - 16 IV kupilem Nikona D3s, zauwazylem hot pixela, dosc znacznego (załącznik) . Pytanie - jak długo czekałbym na nowy korpus ? 1 maja mam zlecenie i musze mieć puszkę, lub ewentualnie, czy jestescie w stanie zagwarantować zmapowanie tej matrycy że nie będzie śladu tego hota, wtedy mogę się wstrzymać z wymianą puszki."
Credo in unum Deum
Ja w nowym D3x-ie mialem trzy czerwone i jeden zielony. Wszystkie upiedliwe ale zielony najbardziej. Zamapowali w 10 minut i po sprawie![]()
Na to liczePozdrawiam Piotrze. Milo znowu wrocic na forum.
Credo in unum Deum
Na forum Pentaxa był taki temat . Ktoś dziwił się że w PS Camera Raw znikają same Hoty . Program sam wykrywa i likwiduje . Nie mam Hota nie mam jak sprawdzić . Moze warto sprawdzić ?
Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....
Nikonowskie programy bardziej wyostrzają krawędzie . Dają przyjemny odcień ludzkiej skóry ale nie są tak skuteczne jeśli chodzi o rozpiętość tonów . Przy duzych kontrastach Nikonowskie programy po prostu są słabsze od Camera Raw photoshopa CS4 . Nie mam możliwości naturalnego oddania scenerii w takim stopniu jak robi to Camera Raw najnowszej wersji w Windows 7 na 64 bitach .
Dzisiaj dzwonili do mnie z serwisu w odpowiedzi ma moj mail - mapowanie na miejscu - okolo 25 minut - i podobno sladu po hot nie ma.
Credo in unum Deum
Ktoś z was wspomniał, że nawet po gwarancji mapowanie matrycy gratis - prawda to?
Bo ja mam na matrycy już 16(tych zauważonych) Hotów.
Już się do nich przyzwyczaiłem, bo w fotografii koncertowej nie przeszkadzają mi
Ale jakby była możliwość to chciałbym się ich pozbyć.
Skontaktuj się z nami