Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: nowe szkło

Domyślnie nowe szkło

witam!

jestem nowym użytkownikiem lustrzanki cyfrowej więc od razu proszę o wyrozumiałość...

po przeczytaniu wielu opinii na tym forum podjąłem decyzję o zakupie nowego N 50 1.8

i chciałbym zapytać na co mam zwrócić uwagę żeby stwierdzić czy obiektyw jest w pełni sprawny i nie posiada żadnych błędów

czytałem już wiele wątków na ten temat ale chciałbym zaczerpnąć świeżej wiedzy na ten temat
    oczy i matryca

moje f.

Domyślnie

Z tego co widzę w podpisie to już go masz... więc...

A jeśli jeszcze nie masz a tylko podpis uzupełniony "na zapas" to organoleptycznie sprawdź czy nic nie lata i nie odpada, a po założeniu do puszki czy dobrze trafia tj czy nie ma BF/FF, jak jest z ostrością i to właściwie tyle przyznam że nie pamiętam bym słyszał o jakiejś "zwalonej" sztuce N 50/1.8D - btw jest to super szkło ale może warto pomyśleć o dołożeniu do N AF 50/1.4D skoro wersję 1.8 kupujesz nową? W sklepie za 50/1.8 skasują Cię z 500zł a 1.4 dostaniesz a 800zł
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

już kupiłem

ale chciałem nową sztukę... taki już jestem

a nowa 1.4 przynajmniej 1250 ( na ceneo )

a n50 kupiłem za 475

wracając do tematu wątku to nic nie lata, nie odpada

zdjęć jeszcze nie zgrywałem na komputer bo chciałbym pofocić przy świetle dziennym i dopiero wtedy pooglądać...

wrzucę jutro to poproszę Was o ocenę
    oczy i matryca

moje f.

Domyślnie

ale chciałem nową sztukę... taki już jestem
    Nic się nie martw... przejdzie Ci też taki kiedyś byłem jeśli chodzi np właśnie o sprzęt foto
    a nowa 1.4 przynajmniej 1250 ( na ceneo )
    A za używaną w stanie taki sam jak sklepowy, bez żadnych rys na optyce i żadnych mechanicznych uszczerbków + pudełko + komplet papierów + osłona przeciwsłoneczna (zamiennik ale solidny - nawet metal) dałem 810zł z przesyłką kurierską - a stan taki że jakbym go zapakował spowrotem to mógłbym Ci go sprzedać w sklepie i nawet byś się nie zorientował że używany więc...

Niemniej
    już kupiłem
    więc gratulacje bo 50/1.8 to fajne szkiełko w takim razie czekamy na fotki
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wafloski Zobacz posta
    po przeczytaniu wielu opinii na tym forum podjąłem decyzję o zakupie nowego N 50 1.8

i chciałbym zapytać na co mam zwrócić uwagę żeby stwierdzić czy obiektyw jest w pełni sprawny i nie posiada żadnych błędów
    ...po 40 minutach

już kupiłem
    WOW

Gratulacje, milej zabawy Za bardzo nie doszukuj sie bledow, zrob pare zdjec czegos z bliska i obiektow srednio i znacznie oddalonych, na pelnej dziurze. Jezeli dobrze trafia i zdjecia sa w miare ostre, to jest OK.

Domyślnie

miałem wczoraj wrzucić ale nie miałem czasu

proszę o ocenę jakości mojego szkiełka

FF/BF, aberracja itp...

http://w733.wrzuta.pl/plik/616pH0FNn1A/n50sample
    oczy i matryca

moje f.

Domyślnie

Ty chcesz robić zdjęcia, czy oceniać jakość szkiełek?
    A tak serio - ja bym wolał dołożyć do 50/1.4G...
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

miałem wczoraj wrzucić ale nie miałem czasu

proszę o ocenę jakości mojego szkiełka

FF/BF, aberracja itp...

http://w733.wrzuta.pl/plik/616pH0FNn1A/n50sample
    czlowieku komu chce sie sciagac 70MB zeby oceniac twoj BF/FF czy co tam chcesz...
    poprostu wrzuc tu kilka fotek na forum i wtedy ktos sie pewnie chetnie wypowie ;-(
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

A sam co sądzisz?
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów