Od niedawna mam D90 którego używam z różnymi obiektywami. Aparat jest po kalibracji, ale dobrze trafia tylko z jednym obiektywem z mojej szklarni(nie sugerowac się podpisem). Tu pojawia się mój problem gdyż pomyłki w ostrzeniu powodują że moje zdjęcia są do niczego. Dlatego zastanawiam się nad zmianą tej puszki na d300s który ma możliwość wprowadzenia korekty i zapamiętania poprawk dla danego obiektywu. Jak Wy patrzycie na tę sprawe czy powinienem zmienić body? Myślę, że możliwość wprowadzenia korekty jest ogromnym ułatwieniem i udogodnieniem kiedy nie stać nas na dwie puszki. Mając obecne d90 praktycznie powinienem wysłać ponownie body wraz z obiektywem do kalibracji i jak wnioskuje pracować tylko na tym zestawie aby było naprawdę dobrze. Czekam na podpowiedzi i sugestie co Wy byście zrobili w moim przypadku. Myślę że nie bez znaczenia bedzie też fakt że aparat jest na gwarancji i ma 3800 klapnięć praktycznie nówka. Może jeszcze napiszecie jak to jest z d300s czy ta korekta fokusa pomaga na tyle żeby samemu "skalibrować"zestawik
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami