Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Krajobraz 2 ;)

Domyślnie Krajobraz 2 ;)

Domyślnie

Słabo,totalny brak nieba,brak ciekawego światła....to psuje ten kadr
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Słabo,totalny brak nieba,brak ciekawego światła....to psuje ten kadr
    Prosze starszego kolege o wzkazówki

Domyślnie

Prosze starszego kolege o wzkazówki
    System Cokina pomoże,uporasz się z przepalonym niebem na przyszłośc... a reszta to praca,praca i jeszcze raz praca

P.S Wyciagnij troche podłoge w tym kadrze bo jest za ciemno
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witold68 Zobacz posta
    Ciemnica straszna....
    No właśnie.....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    No właśnie.....

Nie mniej jednak, dół chyba ma potencjał?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    System Cokina pomoże,uporasz się z przepalonym niebem na przyszłośc... a reszta to praca,praca i jeszcze raz praca

P.S Wyciagnij troche podłoge w tym kadrze bo jest za ciemno
    Co do ciemnicy sie zgadzam ale z brakiem umiejetnosci polowka cokina zrobi z tego jagodzianke a od tego sie slepnie!
    Nie potrzeba filtra zeby nie palic nieba! Powtazam, bez filtrow tez mozna dobrze focic!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Co do ciemnicy sie zgadzam ale z brakiem umiejetnosci polowka cokina zrobi z tego jagodzianke a od tego sie slepnie!
    Nie potrzeba filtra zeby nie palic nieba! Powtazam, bez filtrow tez mozna dobrze focic!
    Ja też powtarzam,czemu nie.....?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Nie ulega najmniejszej wątpliwości że zaprezentowana fotografia nie została poprawnie naświetlona, proponuję poćwiczyć techniki pomiaru światła oraz korektę ekspozycji.
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Oczywiście że można - przy dzisiejszych matrycach co niektórzy z czerni wyciągają wiele detali i kilka razy byłem zszokowany co można z niepoprawnie naświetlonego kadru zrobić. Wiadomym jest że widz otrzymuje efekt końcowy i tak naprawdę ma gdzieś (w większość) czy autor użył filtra szarego, programu graficznego czy też maskował odbitkę w ciemni. Niemniej ja osobiście jestem wielkim zwolennikiem uzyskiwania jak najlepszego obrazu na poziomie wciśnięcia spustu migawki, w związku z tym jestem zwolennikiem używania filtrów połówkowych i nie tylko (oczywiście tam gdzie jest to pomocne) Umiejętności posługiwania się różnymi filtrami Koledze Przemcio_bar1 na pewno w przyszłości fotograficznej się przydadzą, jednak nie są one niezbędne by robić ładne obrazki, widoczki itp.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów