Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Co zrobić ?

Domyślnie Co zrobić ?

Witam, posiadam lustrzankę Nikon D5000. Od kilku dni wychodzą mi zamazane zdjęcia, aparat nie chce złapać ostrości. Nawet nie słychać dźwięku wykonywanego zdjęcia. Zmieniałam już tryby, jednak to i tak nie pomaga. Może wiecie co można zrobić, bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Domyślnie

Katarzyno pisze to teraz bez krzty zlosliwosci przeczytaj instrukcje. Wiadoma rzecza ze oczywiscie moze byc to usterka.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-04-2010 o 20:33 Powód: orto. ("kszty")

Domyślnie

Ale które tryby zmieniałaś? a nie przestawiłaś sobie AF na ustawienia manualne na obiektywie czy korpusie
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

instrukcje przeczytałam od razu. ale nic tam takiego nie pisze. nie wiem. coś ustawilam i teraz nie wiem co mam zrobić.. :/ .

darko: całkiem możliwe.. ale nie wiem jak to teraz zrobić.. niewiesz może.?

Domyślnie

Myślę, że powinnaś z kimś telefonicznie o tym pogadać, najlepiej z serwisem Nikona. Za dużo niewiadomych aby tutaj zgadywać.
    peace & love

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

dla mnie sprawa jest OCZYWISTA: należy przestawić dźwignię ustawiania ostrości z M na A (na korpusie od przodu, w pobliżu obiektywu). Być może też podobnie trzeba postąpić z ustawieniem na samym obiektywie.
    A dopiero po stwierdzeniu, że z tymi dźwigniami jest wszystko w porządku można przystąpić do czytania instrukcji ...

Domyślnie

W instrukcji, niestety niczego takiego nie mogłam znaleźć. A jeśli chodzi o obiektyw; jak mam to zmienić ?

Domyślnie

Powrót do ustawień fabrycznych może pomóc
    A jeśliby ci zabrakło wszystkich drabin, to naucz się wspinać po własnej głowie.
    Fryderyk Nietzsche

Domyślnie

nie pomogło.. nic się nie zmieniło:/

Domyślnie .

Cytat Zamieszczone przez wolverine6000 Zobacz posta
    Powrót do ustawień fabrycznych może pomóc
    nie pomogło.. nic się nie zmieniło:/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów