Close

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 118

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja polecam Alphe.
    Mam dwa body D300 + Alpha i D300s + orginal.
    Mam w planach zrobienie porwnania ze zdjeciami.

Alphy bym do statywu nie przykrecil, ale i tak najczesciej gripa odkrecam dla stabilnosci.
    Nikon DSLR + N SLR Zenit TTL.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

na zywo nie widzialem ale ten Newell wyglada znacznie lepiej (na fotach)
    A co do przykrecania puszki z gripem podrobka to tez bym sie chyba nie odwazyl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez br3 Zobacz posta
    na zywo nie widzialem ale ten Newell wyglada znacznie lepiej (na fotach)
    A co do przykrecania puszki z gripem podrobka to tez bym sie chyba nie odwazyl
    Ja odwazny jestem i przykrecilem z ciekaosci no trzyma sie ale jak to plastik odgina sie.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszm Zobacz posta
    Ja odwazny jestem i przykrecilem z ciekaosci no trzyma sie ale jak to plastik odgina sie.
    takich wyczynow sie boje - jakby org. byl w rozsadnej cenie to byloby latwiej
    a z takich wyczynow to wieszalem 20 kg na glowicy swojego statywu chcialem zobaczyc czy "nowa" produkcja daje rade - zyje do dzis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez br3 Zobacz posta
    takich wyczynow sie boje - jakby org. byl w rozsadnej cenie to byloby latwiej
    a z takich wyczynow to wieszalem 20 kg na glowicy swojego statywu chcialem zobaczyc czy "nowa" produkcja daje rade - zyje do dzis
    Ja zawsze plecak wieszam pod spodem, dobrze te pere kg na stabilnosc wplywa.

Domyślnie

Oryginał trzyma się doskonale i pewnie.

Domyślnie

Z wyczuwalnym oporem, ciężej niż w body. Słychać delikatny klik przy 2 pozycji spustu choć podejrzewam, że to po jakimś czasie wyrobi się i będzie ciszej. Ogólnie sprawia bardzo pozytywne wrażenie, jakość wykonania dobra.

Domyślnie

Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie zadać pytanie tutaj. Czy grip podłączony do body ale bez baterii w nim będzie działał. Tzn. czy będę mógł uzywać spustu, wybieraka etc na gripie??? Oczywiście mowa o zamienniku. Chodzi o to że chciałbym żeby "wygodniej" kadrowalo się zdjęcia w pionie niekoniecznie z dodatkowym obciązeniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Los_Pablos Zobacz posta
    Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie zadać pytanie tutaj. Czy grip podłączony do body ale bez baterii w nim będzie działał. Tzn. czy będę mógł uzywać spustu, wybieraka etc na gripie??? Oczywiście mowa o zamienniku. Chodzi o to że chciałbym żeby "wygodniej" kadrowalo się zdjęcia w pionie niekoniecznie z dodatkowym obciązeniem.
    Tak.

Domyślnie

a ja tak najezdzalem na te zamienniki, a teraz sam bylem zmuszony do zakupu takowego zdecydowalem sie na alphe bo "pasowala" do body
    inne albo odstawaly albo wygladaly dziwnie...
    co do wad i zalet:
    +dosc wygodny uchwyt
    +koszyczek na baterie AA (bardzo fajny dzwiek migawki przy tych "paru" klatkach wiecej)

-pokretlo od przykrecania gripa do puszki klekocze (za duzo luzu na lozyzku - o ile jest tam lozysko)
    -stabilnosc mocowania puszka-grip (tak od 1 do 100 to dalbym z 60max)
    -wybierak megaczuły - nawet delikatny dotyk powoduje zmiane punktu ostrosci albo "budzi" aparat - wiec czesto wylaczam gripa jak nosze puche na ramieniu
    -(subiektwnie) nigdy nie postawie na statywie sprzetu z gripem
    -(subiektywnie) ZAWSZE mam na szyi pasek jak trzymam za gripa

to chyba tyle
    jak go zdaze popsuc to napisze

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów