Ja polecam Alphe.
Mam dwa body D300 + Alpha i D300s + orginal.
Mam w planach zrobienie porwnania ze zdjeciami.
Alphy bym do statywu nie przykrecil, ale i tak najczesciej gripa odkrecam dla stabilnosci.
Szukaj
Ja polecam Alphe.
Mam dwa body D300 + Alpha i D300s + orginal.
Mam w planach zrobienie porwnania ze zdjeciami.
Alphy bym do statywu nie przykrecil, ale i tak najczesciej gripa odkrecam dla stabilnosci.
Nikon DSLR + N SLRZenit TTL.
Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.
na zywo nie widzialem ale ten Newell wyglada znacznie lepiej (na fotach)
A co do przykrecania puszki z gripem podrobka to tez bym sie chyba nie odwazyl![]()
Z wyczuwalnym oporem, ciężej niż w body. Słychać delikatny klik przy 2 pozycji spustu choć podejrzewam, że to po jakimś czasie wyrobi się i będzie ciszej. Ogólnie sprawia bardzo pozytywne wrażenie, jakość wykonania dobra.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie zadać pytanie tutaj. Czy grip podłączony do body ale bez baterii w nim będzie działał. Tzn. czy będę mógł uzywać spustu, wybieraka etc na gripie??? Oczywiście mowa o zamienniku. Chodzi o to że chciałbym żeby "wygodniej" kadrowalo się zdjęcia w pionie niekoniecznie z dodatkowym obciązeniem.
a ja tak najezdzalem na te zamienniki, a teraz sam bylem zmuszony do zakupu takowegozdecydowalem sie na alphe bo "pasowala" do body
inne albo odstawaly albo wygladaly dziwnie...
co do wad i zalet:
+dosc wygodny uchwyt
+koszyczek na baterie AA (bardzo fajny dzwiek migawki przy tych "paru" klatkach wiecej)
-pokretlo od przykrecania gripa do puszki klekocze (za duzo luzu na lozyzku - o ile jest tam lozysko)
-stabilnosc mocowania puszka-grip (tak od 1 do 100 to dalbym z 60max)
-wybierak megaczuły - nawet delikatny dotyk powoduje zmiane punktu ostrosci albo "budzi" aparat - wiec czesto wylaczam gripa jak nosze puche na ramieniu
-(subiektwnie) nigdy nie postawie na statywie sprzetu z gripem
-(subiektywnie) ZAWSZE mam na szyi pasek jak trzymam za gripa
to chyba tyle
jak go zdaze popsuc to napisze
Skontaktuj się z nami