Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Niebiesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    Przemek, sam robiłeś tego ringa z żarówek?
    To ring mojej znajomej, ale zastanawiam się czy sobie nie zrobić dla siebie, bo to fajna zabawka. Problem jedynie z transportem tego wynalazku bo to dość spore (nie wchodzi do bagażnika mojego auta) ...
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 14-04-2010 o 10:29

Domyślnie

Super, podoba się
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    To ring mojej znajomej, ale zastanawiam się czy sobie nie zrobić dla siebie, bo to fajna zabawka. Problem jedynie z transportem tego wynalazku bo to dość spore (nie wchodzi do bagażnika mojego auta) ...
    coś na zasadzie ringa który ktoś kiedyś tutaj pokazywał na forum ? znaczy samoróba ?
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onia Zobacz posta
    coś na zasadzie ringa który ktoś kiedyś tutaj pokazywał na forum ? znaczy samoróba ?
    Tak, samoróbka. Wieczorem poszukam, mam chyba jakieś zdjęcie z "backstage", gdzie widać kawałek tego wynalazku.
    Pożyczę go może niedługo od znajomej "na dłużej", wtedy będzie można obczaić co i jak.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 14-04-2010 o 10:57

Domyślnie

ale rozumiem, że poza ringiem jeszcze były inne lampy
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    ale rozumiem, że poza ringiem jeszcze były inne lampy
    W pomieszczeniu była tylko jakaś górna lampa. Ale ona raczej bardzo mało światła dawała. Poza tym tylko ring. Tyle, że to naprawdę duże bydlę było Moim zdaniem oczywiście, bo być może są większe. Nie jestem obcykany w tym temacie. Potem wyślę Ci zdjęcie z backstage to zobaczysz jak to wyglądało.

Domyślnie

bardzo ladna praca, pieknie wyszlo
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Mam dwie wiadomości, dobrą i złą...

Dobra to taka, że światełko jest plastyczne, przyjemne, a modelkę udało się pokazać naturalnie i sympatycznie.

Zła, to taka, że ponieważ, światełko jest fajne, to sobie wrzuciłem do LR by zobaczyć jak wyjdzie wersja cz/b bo ją chciałem zaproponować. Niechcący przy tym popróbowałem sobie z ciekawości wersje kolorowe przygotować też. Niestety wszystkie są według mnie lepsze i to *dużo*. A to pierwsze podejście i specem nie jestem. Zatem można tu poszaleć z obróbką niesamowicie i może warto. Bo przy bezpośrednim zestawieniu, powyższe zdjęcie wypada dość... blado. No bo taki jego charakter i uroda. Ale według mnie niepotrzebna ucieczka w tym kierunku. Kiedyś coś podobnego eksperymentalnie zrobiłem z aktami, uzyskały miano "topielców". Na jakiś czas zdjęcie może być, ale na dłużej, jakoś tak mdło, nudno...
    Ponieważ to "headshot" to spokojnie można tu pójść w kierunku glamour, beauty, rozjaśnić, rozświetlić, wygładzić itp. Modelce też powinno bardziej się spodobać.
    Jeżeli jesteś ciekaw jak to można obrobić i o czym mniej więcej mówię to wrzucę linki.
    Oczywiście każdy ma swoją wizję, więc się nie zdziwię jak mnie wyślesz do diabłów...

Domyślnie

mOsad, to oczywiste, że można to zdjęcie obrobić pewnie na 100 sposobów. Oryginał także wygląda całkiem inaczej. Ja sobie wczoraj kombinowałem, ta wersja obróbki mi się spodobała i taką pokazałem (mistrzem PS również nie jestem). Obrabiałem je stosunkowo krótko. Pokombinuję sobie z innymi wersjami także. Jeśli masz chęć to wrzuć mi swoje wizje na pw, pooglądam sobie.

ps.
    O ile poprzedniej wrzuty "z tego dnia" nie miałem jak obronić, bo wiedziałem o niedoskonałościach, o tyle to zdjęcie mi się podoba, także w takiej obróbce jak pokazałem

Domyślnie

ej pokażcie tutaj a nie na PW
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów