Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: J&K

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Wiem, wiem, my jednak oceniamy efekt. Nie ma obowiązku publikacji przecież. To ty decydujesz, czy zdjęcie w ogóle warto pokazać i tym samym wystawiasz się na krytykę. Nie musisz się tłumaczyć, wybierz sobie z komentarzy co istotne, co ma sens i tyle. Tak w pewnym sensie jest przecież na wielu sesjach. Nie wszystko zależy od nas i mimo, że komentarze będą coś tam wytykały, to w duchu wiemy, że czegoś się nie dało przeskoczyć. Tym samym nie należy tego traktować jako zarzut do fotografa, ale do zdjęcia, które mogłoby być lepsze. W idealnych okolicznościach przyrody (a że te takie prawie nigdy nie są...).
    Zgadza się. Wyszedłem z założenia, że jeśli zdjęcia jednak zrobiłem to je pokażę, mając świadomość, że nie są takie jakbym sobie tego życzył

A przy okazji, była to moja w sumie druga sesja z dwiema modelkami naraz. I chyba ostatnia, bo kompletnie nie mogę sobie poradzić by zaimprowizować jakieś relacje miedzy nimi. Z jedną nie jest łatwo, a kazać "grać" obydwóm to mega trudna sprawa jak dla mnie. Potrzeba jednak nabrać doświadczenia w pracy z jedną, a potem rzucać się na "głęboką" wodę... Ewentualnie fotografować osobno, ale to chyba też za dużo jak na jedną sesję, na tym etapie wtajemniczenia.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 13-04-2010 o 17:16

Uprawnienia umieszczania postów